Οικονομική κρίση, κουτόχορτο και καρκίνος, αλλά για τους ιθαγενείς, μοναδική λύση και ικανός να τους οδηγήσει σ αυτή, είναι ο μάγος της φυλής.

Γράφει ο Γιώργος Παπανικολάου

Μας λένε ότι τα μέτρα είναι αναγκαία. Η μόνη λύση. Και πριν προλάβει η αριστερά ν ανοίξει το στόμα της, πυροβολούν: «Έχετε εναλλακτική λύση; Κάποια άμεσα μέτρα, άμεσης απόδοσης, γιατί χανόμαστε, χρεωκοπούμε; Πάνω απ όλα είναι το εθνικό συμφέρον!».

Πριν από 20, 10, ακόμη και πριν από 1-2 χρόνια, η αριστερά φώναζε ότι έχουμε καρκίνο. Χρειάζονται ριζικά μέτρα. Αντιμετώπιση με ουσιαστικό τρόπο των προβλημάτων.

Οι μάγοι της φυλής και του συστήματος, έλεγαν πως όλα είναι θαυμάσια. Ο όγκος που αναπτύσσεται δεν είναι καρκίνος, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, αλλά είναι η πρόοδος, η ομορφιά του συστήματος. Κι αν υπάρχουν προβλήματα έχουμε λύσεις γι αυτά: είτε ν αυξήσουμε το κουτόχορτο, είτε να τ ανακατέψουμε με λίγο κοινωνικό κράτος.

Ήρθε η κρίση, αποκαλύφθηκε η σαπίλα του όγκου, τα προβλήματα που δημιουργεί ήρθαν στην επιφάνεια, αλλά οι μάγοι επιμένουν με ......λύσεις του κουτόχορτου. Τώρα όλοι οι μάγοι συμφωνούν πως η λύση είναι η μεγαλύτερη ποσότητα κουτόχορτου. Αυτό απαιτεί το εθνικό συμφέρον.

Λένε εθνικό συμφέρον, έθνος, κι εννοούν – και το βλέπει κανείς στα μάτια τους και το νοιώθει στη φωνή τους – κυρίως τον «μεγάλο πυλώνα» και «στήριγμα του έθνους», το μεγάλο κεφάλαιο. Μόνο που ο «μεγάλος πυλώνας» και «στήριγμα του έθνους» και «ατμομηχανή της ανάπτυξης», ΧΑΣΚΕΙ ΑΔΕΙΟΣ ΚΑΙ ΑΦΑΝΤΟΣ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ, γιατί όταν τίθεται το θέμα επίμονα και αποφασιστικά για τη συνεισφορά του «πυλώνα» στα δύσκολα, η απάντηση είναι πως το κεφάλαιο θα φύγει απ τη χώρα αν το στριμώξεις. Τόση φιλοπατρία!

-Άμεσες, αποτελεσματικές λύσεις έχετε να προτείνετε, φωνάζουν στην αριστερά. Όχι; Τότε καθήστε στ αυγά σας.

-Μα είναι καρκίνος, διαμαρτύρεται η αριστερά. Χρειάζονται ριζικά μέτρα αναμόρφωσης του συστήματος.

-Δεν υπάρχει καρκίνος, απαντούν οι μάγοι. Τι είναι αυτό το πράγμα; Δεν το ξέρουμε.

Και το λένε γιατί είχαν μάθει όλα τα προηγούμενα χρόνια ν απευθύνονται σε πολιτικά ιθαγενείς, που πείθονταν εύκολα πως η μοναδική λύση στα προβλήματα είναι το κουτόχορτο, σκέτο ή ανακατεμένο με λίγο κοινωνικό κράτος.

Πρέπει να τους απαντήσουμε:

Ναι, μπορεί να είμαστε πολιτικά ιθαγενείς του Αμαζονίου και να δεχόμασταν μέχρι τώρα λύσεις του κουτόχορτου. Αλλά η οικονομική κρίση και το τσούξιμο στην τσέπη θα μας αναγκάσουν ν ακούσουμε προσεκτικά την επιστημονική πολιτική και οικονομική σκέψη, πολύ σύντομα. Κι αυτή φώναζε και φωνάζει: Έχουμε καρκίνο!!! Ξυπνήστε!!! Η αντιμετώπιση πρέπει να είναι με επιστημονικά, ριζικά, επαναστατικά μέτρα. Άλλη λύση δεν υπάρχει! Ξεσηκωθείτε! Όχι άλλο κουτόχορτο!

Λάρισα 11 Μάρτη 2010

Γιώργος Παπανικολάου