ΑΑΔΕ: Αναζητά 190.000 φορολογούμενους που «ξέχασαν» να λάβουν επιστροφές φόρων 85 εκατ ευρώ


 Τους 190.000 φορολογούμενους, οι οποίοι δεν έχουν αναζητήσει για διαφόρους λόγους τις επιστροφές φόρων τους, ύψους 85 εκατ ευρώ, θα αναζητήσει η ΑΑΔΕ με βάση το ΙΒΑΝ του τραπεζικού λογαριασμού τους.

Σε όλους αυτούς τους φορολογούμενους έχουν σταλεί αλλεπάλληλα μηνύματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή στην προσωπική τους θυρίδα στο taxisnet αλλά χωρίς ανταπόκριση.

Από φέτος, η δήλωση του IBAN τραπεζικού λογαριασμού του φορολογούμενου, είναι υποχρεωτική προκειμένου να γίνει αποδεκτή η φορολογική του δήλωση. Χωρίς το IBAN, το σύστημα θα ενημερώνει αυτόματα τον φορολογούμενο ότι η δήλωσή του δεν έχει γίνει αποδεκτή ή έχει δηλώσει λάθος τραπεζικό λογαριασμό, μπλοκάροντας την υποβολή της.

Πέρα από την εκκρεμότητα, το ζήτημα έχει προκαλέσει και τεχνικά εμπόδια στη διαδικασία της αυτόματης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων 1,3 εκατ. μισθωτών και συνταξιούχων από την ΑΑΔΕ.

Όπως έχει ανακοινωθεί, οι προσυμπληρωμένες δηλώσεις 1,3 εκατ. μισθωτών και συνταξιούχων θα υποβληθούν αυτόματα στις 2 Ιουλίου από την ΑΑΔΕ.

Εφόσον στο μεσοδιάστημα οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι δεν τροποποιήσουν κάποια από τα στοιχεία τα οποία έχουν προσυμπληρωθεί, η εφορία θα προωθήσει μόνη της τη δήλωση στο σύστημα.