Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Το συνθετικό γάλα κερδίζει έδαφος έναντι του παραδοσιακού

 
Η παγκόσμια βιομηχανία γαλακτοκομικών προϊόντων αλλάζει, καθώς στα ράφια των super markets έρχονται εναλλακτικές που δεν παράγονται από ζώα. Μία από αυτές είναι το συνθετικό γάλα. Έχει την ίδια βιοχημική δομή με το γάλα από ζώα, αλλά παράγεται σε εργαστήριο χρησιμοποιώντας βιομάζα που αναπτύσσεται από κύτταρα....

Πάνω από το 80% του πληθυσμού της Γης καταναλώνει τακτικά γαλακτοκομικά προϊόντα και έχουν υπάρξει εκκλήσεις για πιο βιώσιμες πρακτικές στην παραγωγή τροφίμων. Με το συνθετικό γάλα αντιμετωπίζονται τα προβλήματα των εκπομπών μεθανίου από τα ζώα, καθώς και η ευημερία τους.

unboxholics.com

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.