Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Ο Λιβάνιος «έμαθε» το πόρισμα της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων!

 
Προνομιακή ενημέρωση για το πόρισμα της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στο σκάνδαλο Ασημακοπούλου έχει η κυβέρνηση! Και μάλιστα το παραδέχεται μέσα στη Βουλή!

Η αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιου στην Ολομέλεια είναι ενδεικτική: «Πληροφορήθηκα σήμερα ότι υπάρχουν τα πρώτα ευρήματα». Ποιος τον πληροφόρησε; Πως τον πληροφόρησε; Ποια υπηρεσία τον πληροφόρησε; Γιατί έπρεπε να πληροφορηθεί ο υπουργός τι κάνει η Αρχή; Αναπάντητα ερωτήματα που δεν τέθηκαν από την αντιπολίτευση.

Ο αναπληρωτής υπουργός, απαντώντας σε ερώτηση της τομεάρχου Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτας Πούλου, δήλωσε στη Βουλή ότι «είναι σε εξέλιξη ο έλεγχος από την Εισαγγελία Αθηνών. Είναι σε εξέλιξη ο έλεγχος από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ο οποίος προχωράει με γοργούς ρυθμούς».

Και πρόσθεσε: «Mάλιστα, πληροφορήθηκα σήμερα ότι ήδη υπάρχουν τα πρώτα ευρήματα, όπου αναντίλεκτα το πρώτο πόρισμα λέει ότι η διαρροή έγινε τις παραμονές των εκλογών του Ιουνίου του 2023 και όχι όπως κάποιοι βιάστηκαν να πουν ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με την επιστολική ψήφο. Δεν έχει καμία σχέση με την επιστολική ψήφο».

Ο Θ. Λιβάνιος αποκάλυψε ακόμη ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος στο Υπουργείο Εσωτερικών (ενώ ο ίδιος γνωρίζει τι βρίσκει η Αρχή Προσωπικών Δεδομένων!). «Όταν την 1η Μαρτίου ξεκίνησαν οι αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων, την επόμενη εργάσιμη μέρα, 4 Μαρτίου, δόθηκε εντολή στη Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου να κάνει αυτό που λέει ο 4622, έναν έκτακτο έλεγχο», είπε και συνέχισε: «Το πόρισμα κοινοποιείται και στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας και στην Εισαγγελία και στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Για ποιον λόγο; Για τον λόγο ότι για πρώτη φορά τρέξανε πάρα πολύ γρήγορα οι διαδικασίες». «Αυτή τη στιγμή είναι στη φάση ολοκλήρωσης του πορίσματος. Έχουν ληφθεί μία σειρά καταθέσεων από την αρμόδια υπηρεσία και πολύ σύντομα θα το έχουν στα χέρια τους οι αρμόδιες αρχές», κατέληξε.