Περί …Καρατζαφέρη ο λόγος

Έτσι τα …βλέπω…!!!

Γράφει ο: gianniotis.gr

Δοθείσης ευκαιρίας από την δημοσίευση του άρθρου του φίλου "Aris" ,(Διάβασε εδώ) θα παραθέσω την άποψή μου για το "φαινόμενο" Καρατζαφέρη, όπως εγώ το βλέπω, χωρίς καμία υπερασπιστική διάθεση από μέρους μου.

Άλλωστε και ο ίδιος δεν έχει χρεία τέτοιας υποστήριξης.

Θα ξεκινήσω από το τέλος του άρθρου του φίλου "Aris".

Κανένας νόμος δεν υποχρεώνει τους δημοσιογράφους να είναι γραμμένοι ως μέλη στην ΕΣΗΕΑ. Αυτό είναι δικαίωμα του καθενός. Η ΕΣΗΕΑ λειτουργεί ως συνδικαλιστικό και θεσμικό όργανο με ανάλογο καταστατικό και κύριο λόγο την κάλυψη των εγγεγραμμένων μελών της.

Σε χθεσινές του δηλώσεις ο Καρατζαφέρης δήλωσε για τον Πρωθυπουργό ότι αποκλείει κατηγορηματικά έστω και σαν σκέψη την οποιαδήποτε υπόνοια εμπλοκής του σε σκάνδαλα που βρίσκονται ήδη στην επικαιρότητα. Έπλεξε το εγκώμιό του, αφήνοντας εμμέσως να εννοηθεί ότι δεν έχει την ίδια άποψη για τους υπουργούς του, και ότι γι’ αυτούς δεν βάζει το χέρι στη φωτιά.

Δεν μας είπε όμως αν η συγκάλυψη σκανδάλων από τον Πρωθυπουργό, συνιστά το αδίκημα της συναυτουργίας ή της παρασιώπησης εγκλήματος, διότι αν στην "αυλή" του συμβαίνουν σημεία και τέρατα και δεν τα αντιλαμβάνεται, σημαίνει ότι η αντιληπτική του ικανότητα είναι …περιορισμένη.

Για την υπόθεση siemens δεν θα πω το παραμικρό, διότι έχω πεισθεί ότι όλοι είναι …αθώοι…!!!, μηδέ του …Καρατζαφέρη εξαιρουμένου.

Τώρα αν δεν αποκάλυψε τον "συνταξιδιώτη" του Χριστοφοράκου, είναι δικό του θέμα. Ας το αποκαλύψουν άλλοι, που επίσης το γνωρίζουν.

Τουλάχιστον ο ίδιος, έστω και ως πολιτικός, καλύπτεται από το "δημοσιογραφικό απόρρητο" της τέως ιδιότητάς του.

Τώρα όσο για την οικονομική του επιφάνεια με τα πολλαπλά κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία, ας τον καλέσει ένας Εισαγγελέας να δώσει εξηγήσεις, όπως καλή ώρα καλούν κάποιους δήθεν δημοσιογράφους της πλάκας που παίζουν τα εκατομμύρια ευρώ στα δάχτυλά τους.

(Βλέπε και του…βεβαίως, βεβαίως).

Άλλωστε στη δήλωση του "πόθεν έσχες" που υποβάλλουν, δεν δηλώνουν το "πόθεν", αλλά το "πόσα έσχες".

Έχουμε κι’ άλλον …φτωχό στο κοινοβούλιο. Αυτός ακούει στο όνομα Αλαβάνος. Και τι σύμπτωση.!!! Είναι … αριστερός. Έτσι λέει. Και επί τη ευκαιρία, ο εν λόγω …δημοκράτης για πρώτη φορά καταδίκασε δημοσίως τις "βανδαλώδεις πράξεις" κάποιων κακοποιών στοιχείων που μονίμως υποθάλπει.

Αυτό έγινε επειδή σπάσανε τα γραφεία του …Τσίριζα στην Κρήτη.

Αν επρόκειτο για άλλο κόμμα. Άχνα.

Και ξανά Καρατζαφέρης. Αγόρασε κότερο. Σιγά το πράγμα. Σήμερα κότερα έχουν και οι "κουτσές Μαρίες". Τέτοιο είχε και ο Σεργιανόπουλος. Ως Μαρία ή ως Μάριος θα σε γελάσω, δεν είμαι σίγουρος.

Τι κι’ αν ο Εμφιετζόγλου έδωσε συνέντευξη στην κομματική εφημερίδα του Καρατζαφέρη;

Εδώ πανίσχυροι τέως υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, (βλέπε Μακεδονίας Θράκης), μπεκρόπιναν και συνέτρωγαν καθημερινά με τους …μεγαλοφρουτάκηδες της βόρειας Ελλάδας. Ας μη λέμε ονόματα και ξύνουμε πληγές.

Δεν υπάρχουν πολιτικές διαφορές του Καρατζαφέρη με την κυβέρνηση και ειδικά με τον Πρωθυπουργό.

Απλά παίζεται παιχνίδι παραλλαγής, εντυπώσεων και σκοπιμοτήτων.

Το πρόβλημα του Καρατζαφέρη ακούει στο όνομα …Σαλώμη.

Και η πικρία του – δικαιολογημένη ή όχι – πιστεύω ότι προέρχεται από το γεγονός ότι, ο Πρωθυπουργός κατά το παρελθόν, και κάτω από περίεργες συγκυρίες, μέτρησε λάθος το πολιτικό του ανάστημα και προτίμησε να θυσιάσει τον ίδιο, παρά την …Σαλώμη.

Δεν μπορεί όμως να χρησιμοποιεί "λαϊκίστικες" συμπεριφορές και να …κοκορεύεται για υπερβάλλοντα …εθνικισμό, τον οποίο έχει κάνει …σημαία του.

Υπό την ευρεία έννοια, όλοι θεωρούμαστε… εθνικιστές.

Όλοι αγαπάμε την πατρίδα μας, την γλώσσα μας, την θρησκεία μας κ.λ.π

Δεν είναι δικό του προνόμιο η αγάπη για τα …ιδανικά του "έθνους".

Πλην ελαχίστων εθνοπατέρων, την έχουν όλοι αυτή τη … "φλασιά" του εθνικά …υπερήφανου.

Gianniotis.gr