Δέησε και απάντησε η κυβέρνηση για τον Λιάπη

Με καθυστέρηση αρκετών ημερών και υπό την πίεση των βουλευτών της ΝΔ αλλά και αυτών καθαυτών των αποκαλύψεων τμήματος μαρτυρικών καταθέσεων η κυβέρνηση παραδέχθηκε χθες ότι ο κ. Μ. Λιάπης είναι ο υπουργός που ταξίδεψε σε ευρωπαϊκές πόλεις τον Ιούνιο του 2005, προκειμένου να παρακολουθήσει ποδοσφαιρικούς αγώνες της Εθνικής μας ομάδας.

Ο υπουργός Επικρατείας παραδέχθηκε ότι ο κ. Λιάπης είναι ο υπουργός που μετέβη στη Λειψία στις 16 Ιουνίου του 2005, αλλά έσπευσε να διαψεύσει τα όσα έχουν λεχθεί για κάλυψη των εξόδων του ταξιδιού του υπουργού από τον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens Hellas, κ. Μ. Χριστοφοράκο και για στενές σχέσεις των δύο ανδρών. «Αντιλαμβάνεστε ότι από εδώ και πέρα θα πρέπει να απαντώ γιατί κάποιο στέλεχος της κυβέρνησης, γιατί κάποιος βουλευτής, ο οποίος έτυχε να βρίσκεται σε κάποιο χρονικό σημείο στην ίδια περιοχή με κάποιο άλλο πρόσωπο που ενδεχομένως ερευνάται από τη Δικαιοσύνη, είναι αθώος», σημείωσε δηκτικά και προσέθεσε: «Γυρίζουμε σε μια λογική Μεσαίωνα. Εγώ, λοιπόν, σε αυτήν τη λογική Μεσαίωνα δεν θα συμμετάσχω»

«Καζάνι που βράζει» θυμίζει για ακόμη μία μέρα η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς πληθαίνουν οι βουλευτές που ζητούν απαντήσεις σε σειρά ερωτημάτων που αφορούν το επίμαχο ταξίδι υπουργού.

Ορισμένοι, μάλιστα, ζήτησαν χθες ευθέως την παραίτηση του μέλους της κυβέρνησης, προκείμενου να σταματήσει η φημολογία.

Ο κ. Θανάσης Γιαννόπουλος σε δηλώσεις του (Mega) ζήτησε να παραιτηθεί ο εν λόγω υπουργός, «ακόμη κι αν απλώς ταξίδεψε μαζί με τον κ. Χριστοφοράκο, για να ξεκαθαρίσει το σκηνικό», ενώ ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αφού επεσήμανε (ρ/ς ΝΕΤ) ότι «του προκαλεί ερωτηματικά το ότι ο εισαγγελέας δεν ρώτησε (σ.σ.: την πρώην ιδιαιτέρα γραμματέα του κ. Χριστοφοράκου) ποιος είναι αυτός ο υπουργός, προσέθεσε: «Θα πρέπει να κατονομαστεί και να φανεί από την έρευνα ποιος είναι ο υπουργός αυτός κι αν έχει ταξιδέψει με τον τρόπο με τον οποίο φέρεται ότι έχει ταξιδέψει».