Συνελήφθη 58χρονος στην Γλυφάδα για απάτες – Οι υποσχέσεις για στοιχηματικές εταιρείες


 Στην περιοχή της Γλυφάδας συνελήφθη ένας 58χρονος για απάτες κατά συρροή. Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και παράβαση της νομοθεσίας περί δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ο συλληφθείς προσέγγισε άτομα και τα έπεισε να του καταβάλουν χρηματικά ποσά, προκειμένου να συμμετάσχουν στην ίδρυση στοιχηματικών εταιρειών. Τους παρουσίασε επιχειρηματικά πλάνα για τα προσδοκώμενα κέρδη της επένδυσής τους και τους έπεισε.

Προκειμένου να ισχυροποιήσει τις διαβεβαιώσεις για την επιτυχία της επένδυσης, έστελνε γραπτά μηνύματα που επιβεβαίωναν τα κέρδη που δήθεν αποκόμιζαν.

Στον εταιρικό τραπεζικό λογαριασμό δεν προέκυψαν οι προβλεπόμενες κινήσεις ενώ δεν είχε εκδοθεί και η άδεια λειτουργίας της επιχείρησης, όπως είχε προσυμφωνηθεί.

Ο 58χρονος ζητούσε καταβολή περαιτέρω χρηματικού ποσού με το πρόσχημα αύξησης του κεφαλαίου της εταιρείας ενώ διαπιστώθηκε ότι είχε δημιουργήσει προσωπικό προφίλ σε έτερη στοιχηματική εταιρεία με τα στοιχεία του θύματός του, χωρίς την συγκατάθεσή του.

Στην κατοχή του και το σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:


το χρηματικό ποσό των 40.400 ευρώ,

σταθεροί και φορητοί υπολογιστές,

κινητά τηλέφωνα,

σκληροί δίσκοι,

usb,

2 ρολόγια,

χρεωστικές κάρτες και

χειρόγραφες σημειώσεις

Η προκληθείσα οικονομική ζημία ανέρχεται σε ποσό 220.600 ευρώ.