Η σύγκρουση για τις υποκλοπές ξανά στη Βουλή...

 
Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μεταφέρεται εκ νέου το ενδιαφέρον για το σκάνδαλο των υποκλοπών, καθώς, σήμερα, έχουν κληθεί να καταθέσουν για την φερόμενη εμπλοκή τους πρόσωπα που θεωρούνται «κλειδιά» για τις παρακολουθήσεις, την εισαγωγή και λειτουργία του Predator στη χώρα, αλλά και την καταγγελλόμενη σύνδεση του κακόβουλου λογισμικού με τις... παρακολουθήσεις μέσω ΕΥΠ.

Ο κύβος, λοιπόν, ερρίφθη για τον ανιψιό του Κυριάκου Μητσοτάκη και πρώην γενικό του γραμματέα Γρηγόρη Δημητριάδη, τον Ταλ Ντίλιαν, ιδρυτή της Intellexa που εμπορεύεται το Predator, και τους επιχειρηματίες Φέλιξ Μπίτζιο και Γιάννη Λαβράνο που συνδέονται με τις εταιρείες Krikel και Intellexa. Δεν είναι ακόμη σίγουρο εάν όλοι τους θα δώσουν το «παρών» στην συνεδρίαση της Βουλής και για τον λόγο αυτό από την προηγούμενη εβδομάδα έχει ξεσπάσει νέος γύρος αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ να τάσσεται υπέρ ακόμη και της βίαιης προσαγωγής τους και την κυβερνητική πτέρυγα να αντιτείνει αιτιάσεις σχετικά με τις αρμοδιότητες της Θεσμών και Διαφάνειας.

Εξώθησαν τον Τζαβάρα να αποχωρήσει

Μιας κυβερνητικής πτέρυγας που έχει βρεθεί στο στόχαστρο πολλάκις, όμως οι τελευταίες μεθοδεύσεις που έφεραν την αντικατάσταση του βουλευτή Ηλείας, Κώστα Τζαβάρα, προκάλεσαν σημαντικές αντιδράσεις. Ο «γαλάζιος» βουλευτής που έχει διαφωνήσει κάθετα με την επίκληση του απορρήτου στη Βουλή, αλλά και είναι εκτός κυβερνητικής γραμμής στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, εξωθήθηκε, ουσιαστικά, στο να ζητήσει την αντικατάστασή του από την Θεσμών και Διαφάνειας. Δεδομένου ότι ο Κ. Τζαβάρας δεν ήταν διατεθειμένος να αλλάξει γραμμή, η παραμονή του θα μπορούσε να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στην κυβερνητική πλειοψηφία εντός της Επιτροπής.

Τοξικότητα, ψέματα και... αντιπερισπασμοί

Η αυριανή συνεδρίαση στη Βουλή, πάντως, θα διεξαχθεί σε αρκετά τεταμένο κλίμα, ιδιαίτερα μετά τους τραγικούς κυβερνητικούς χειρισμούς μπροστά στις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, καθώς η γραμμή Μαξίμου παραμένει η κλιμάκωση, η τοξικότητα και η εκτόξευση έωλων κατηγοριών κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των δημοσιογράφων.

Την ώρα, λοιπόν, που η εφημερίδα Documento αποκάλυψε νέα λίστα ονομάτων στο στόχαστρο του παράνομου λογισμικού Predator υποστηρίζοντας ότι μεταξύ άλλων παρακολουθούνταν ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Μιχάλης Καραμαλάκης, και η εισαγγελέας της ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου, η απάντηση του Μαξίμου, μέσω κυβερνητικού εκπροσώπου ήταν μάλλον θλιβερή.

Ενώ τα ονόματα των στόχων παρακολούθησης που έχουν κυκλοφορήσει ξεπερνούν τα 100 και σε αυτά είναι και το δικό του, ο Γιάννης Οικονόμου απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας και προεξόφλησε πως νέα στοιχεία δεν υπάρχουν και κατηγόρησε τον Κώστα Βαξεβάνη ότι «ζήλεψε τη δόξα του Αισώπου και συνεχίζει τη δημοσίευση, σε συνέχειες, των δικών του μύθων.

Προχωρώντας, όμως, τον παραλογισμό ένα βήμα παραπέρα είδε στημένη υπόθεση προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να... δικαιολογήσει την ήττα του στις επικείμενες εκλογές.

«Σήμερα άρχισε να φαίνεται και ο στόχος που εξυπηρετούν οι αναπόδεικτοι και ατεκμηρίωτοι ισχυρισμοί του. Οι μύθοι του και οι κατασκοπικές νουβέλες του γράφονται για να στηθεί το αφήγημα δικαιολόγησης της διαφαινόμενης ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές, ώστε να διασωθεί πολιτικά ο κ. Τσίπρας την επόμενη ημέρα» υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος...