Ντόρτμουντ - Ρεάλ 2-0

kafeneio sp
Η Ρεάλ λίγο έλειψε να ζήσει νέο εφιάλτη στην Βεστφαλία, καθώς έχασε με 0-2, αλλά προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League χάρη στο 3-0 της Μαδρίτης. Χαμένο πέναλτι ο Ντι Μαρία, δώρο και τα δύο γκολ στον Ρόις και Άγιος Ίκερ (videos)..

H Ρεάλ Μαδρίτης προκρίθηκε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στα ημιτελικά του Champions League παρά την ήττα της με 0-2 στην Γερμανία από την Ντόρτμουντ, έτσι λίγο έλειψε οι Ισπανοί να ζήσουν ένα νέο εφιάλτη στην Βεστφαλία μετά το περσινό 4-1 (και αποκλεισμός εν συνεχεία).

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν στον πάγκο λόγω των ενοχλήσεων στο γόνατο, αρχικά αρκετά χαλαρός, όμως με πολύ έντονες αντιδράσεις αργότερα, με τον Πορτογάλο να μοιάζει με... θηρίο στο κλουβί.

Στο 17ο λεπτό ο Άνχελ ντι Μαρία είχε την ευκαιρία να τελειώσει από πολύ νωρίς την "υπόθεση πρόκριση", αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει σε εκτέλεση πέναλτι διότι γλίστρησε, ενώ η τύχη στο πρώτο ημίχρονο συνέχισε να είναι με τους Γερμανούς.

Αυτό διότι η άμυνα της Ρεάλ έκανε δυο... παιδικά λάθη και ο Μάρκο Ρόις τα εκμεταλλεύτηκε, σκόραρε στο 24' και το 37', έτσι η Μπουρούσια έψαχνε ένα ακόμη γκολ για να στείλει έστω το ματς στην παράταση.

Λίγο οι επεμβάσεις του Ίκερ Κασίγιας, λίγο η αστοχία του Χένρικ Μχιταριάν, κράτησαν το 2-0, έτσι η "βασίλισσα" με την... ψυχή στο στόμα πέρασε στα ημιτελικά για 25η φορά στην ιστορία της.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έμεινε στον πάγκο της Ντόρτμουντ, η οποία απέτυχε να φτάσει στους 4 καλύτερους της Ευρώπης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και πέμπτη στην ιστορία της, αλλά έκανε σπουδαία εμφάνιση και λίγο έλειψε να πραγματοποιήσει μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του ποδοσφαίρου.