Τσέλσι - Παρί Σεν-Ζερμέν 2-0

kafeneio sp
Η Τσέλσι κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα και να προκριθεί στα ημιτελικά του Champions League, καθώς νίκησε με 2-0 την Παρί Σεν-Ζερμέν στο Λονδίνο. Ήρωας ο Ντεμπά Mπα στο 87'.

Τσέλσι 2-0 Παρί Σεν Ζερμέν

Στις 4 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης προκρίθηκε η Τσέλσι, καθώς νίκησε με 2-0 την Παρί Σεν-Ζερμέν στο "Στάμφορντ Μπριτζ", σε μία ρεβάνς... θρίλερ, ανατρέποντας την σε βάρος της κατάσταση μετά την ήττα με 1-3 στο Παρίσι.

Η λύτρωση μάλιστα για τους "μπλε" ήρθε στο 87ο λεπτό με σκόρερ τον Ντεμπά Μπα και τον Ζοζέ Μουρίνιο να πηγαίνει στο κόρνερ για να πανηγυρίσει μαζί με τους παίκτες του.

Ο Σενεγαλέζος επιθετικός είχε περάσει στο ματς ως αλλαγή στο 66', ενώ και ο Αντρέ Σέρλε που άνοιξε το σκορ στο 32' ήταν αλλαγή του Πορτογάλου τεχνικού, καθώς αντικατέστησε στο 18' τον Εντέν Αζάρ (λόγω τραυματισμού).

Παρά την απώλεια του καλύτερου παίκτη της, η Τσέλσι χωρίς να πραγματοποιήσει μεγαλειώδη εμφάνιση έφτασε στην σπουδαία πρόκριση, καθώς πέτυχε σχετικά νωρίς το πρώτο γκολ, δεν επέτρεψε στην Παρί να την απειλήσει ιδιαίτερα και όταν οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις ο Έντινσον Καβάνι ήταν άστοχος.

Μετά το "σοκ" του 87' η ομάδα του Λοράν Μπλαν πίεσε, στις τελευταίες φάσεις ανέβηκε στην αντίπαλη περιοχή και ο Ιταλός τερματοφύλακας, Σαλβατόρε Σίριγκου, αλλά ο Πετρ Τσεχ ήταν εξαιρετικός και κράτησε το "μηδέν" κάνοντας 4 επεμβάσεις στις καθυστερήσεις, με κορυφαία στο 94' που απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Μαρκίνιος.

Αυτό ήταν το πρώτο ματς μετά τις 4 Δεκέμβρη του 2013 που η Παρί Σεν-Ζερμέν δεν σκόραρε, έτσι δεν κατάφερε να περάσει στα ημιτελικά για δεύτερη φορά στην ιστορία της. Η πρώτη ήταν το 1995, ενώ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αποκλείστηκε στον προημιτελικό, με τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς να παρακολουθεί τραυματίας από την εξέδρα.

Η Τσέλσι από την άλλη βρίσκεται στα ημιτελικά για 7η φορά στην ιστορία της και συνεχίζει την προσπάθεια το 3ο σερί ευρωπαϊκό τρόπαιο (πέρσι Europa League, πρόπερσι Champions League).