Ατλέτικο - Μπαρτσελόνα 1-0

kafeneio sp
Με γκολ του Κόκε η Ατλέτικο νίκησε με 1-0 την Μπαρτσελόνα στην Μαδρίτη και προκρίθηκε στους "4" της Ευρώπης μετά από 40 χρόνια (video)

Η Ατλέτικο Μαδρίτης νίκησε με 1-0 την Μπαρτσελόνα στο "Βιθέντε Καλντερόν" και σε συνδυασμό με το 1-1 στην Βαρκελώνη πριν 8 βράδια προκρίθηκε στους "4" της Ευρώπης μετά από 40 ολόκληρα χρόνια.

Η ομάδα του Ντιέγκο Πάμπλο Σιμεόνε άνοιξε το σκορ με τον Κόκε στο 5ο λεπτό, όντας εντυπωσιακή στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ενώ άντεξε στην πίεση της Μπαρτσελόνα στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι "μπλαουγκράνα" μένουν εκτός της ημιτελικής φάσης μετά από 6 συνεχόμενες παρουσίες και μάλιστα σε όλες τις προηγούμενες αποκλείστηκαν από τον μετέπειτα πρωταθλητή Ευρώπης (4 από τις 6, στις 2 πήραν το τρόπαιο)!

Η Ατλέτικο θα παίξει στα ημιτελικά για 4η φορά στην ιστορία της. Την τελευταία, το 1974, είχε καταφέρει να περάσει στα μοναδικό τελικό της ιστορίας της, στον οποίο είχε χάσει με 0-4 από την Μπάγερν Μονάχου.

Οι "ροχιμπλάνκος" εκτός του γκολ είχαν και τρία δοκάρια μέχρι στο 19ο λεπτό, το πρώτο βέβαια από τον Αντριάν στην φάση του γκολ του Κόκε, ενώ τα άλλα δύο ήταν του Νταβίντ Βίγια, ο οποίος εξακολουθεί να μην έχει σκοράρει στο Champions League με την Ατλέτικο.

Στα τέσσερα προηγούμενα ματς φέτος των Ατλέτικο και Μπαρτσελόνα το αποτέλεσμα ήταν ισόπαλο, δύο φορές με 0-0 και δύο με 1-1, με τους "μπλαουγκράνα" να μην καταφέρνουν να προηγηθούν σε καμία από τις πέντε αναμετρήσεις!