Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει τη δική του πρόταση για τους πλειστηριασμούς

Με επιφυλακτικότητα αναμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ την νέα νομοθετική πρόταση για την οποία μίλησε η κυβέρνηση αφού οι μέχρι τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για εξάμηνη παράταση της διαδικασίας.
Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης
 αν και αναμένουν να δουν ολοκληρωμένη την πρόταση της Κυβέρνησης θεωρούν  ότι στόχος του Αντ. Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι να ξεπεράσουν καταρχήν το κρίσιμο διάστημα αυτού του μήνα- αφού όπως είναι γνωστό από 1-1-2014  το καθεστώς προστασίας θα σταματήσει- και να φτάσουν στο καλοκαίρι.
Στην περίπτωση πάντως που η κυβέρνηση αποφασίσει παράταση έξι μηνών στην όλη διαδικασία τα στελέχη της Κουμουνδούρου λένε ότι πρόκειται απλώς για μετάθεση του προβλήματος στο καλοκαίρι. Μιλάνε μάλιστα για «ασπιρίνη » που στόχο έχει να  μεταφέρει το πρόβλημα μετά τις εκλογές του Μαΐου όπου κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι μαζί με τις ευρωεκλογές  δεν θα γίνουν και βουλευτικές εκλογές.  
«Το θέμα είναι να υπάρξει ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος  λένε στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα και όχι μία τροπολογία που γίνεται για πολιτικούς λόγους. Περιμένουμε να δούμε τις κυβερνητικές προτάσεις αλλά και την αντίδραση της τρόικας. Τότε θα μπορούμε να καταλάβουμε εάν και πάλι η κυβέρνηση παίζει ένα βρώμικο παιχνίδι μόνο και μόνο για τις εντυπώσεις ‘η εάν είναι αποφασισμένη πραγματικά να συγκρουστεί με την τρόικα  για να προφυλάξει την πρώτη κατοικία».
Το εξάμηνο προκύπτει με βάση τις επιθυμίες της τρόικας η οποία εμφανίζεται  να δέχεται το πολύ τους έξι μήνες ενώ είναι αρνητική  και στο ύψος επί του οποίου θα προσδιοριστούν τα όρια της αντικειμενικής αξίας πρώτης κατοικίας καθώς της τέθηκε υπόψη το ποσόν των 180.000 ευρώ.
Στον ΣΥΡΙΖΑ είχαν αποφασίσει να καταθέσουν σχετική τροπολογία και γι αυτό μάλιστα συνεδρίασε χθες το βράδυ η αρμόδια επιτροπή με σκοπό να διαμορφώσει το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα κινηθεί η δική τους πρόταση. Ως βάση πάντως είχαν το σκεπτικό του νομοσχεδίου που έχουν καταθέσει για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά μέσα στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και το θέμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας.