Η σφαίρα στο γραφείο του Σαμαρά έφερε πόλεμο με τον ΣΥΡΙΖΑ

Αγρια κόντρα ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η επίθεση με καλάσνικοφ που έγινε τα ξημερώματα στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού. Μετά από τον αρχικό αιφνιδιασμό και την αναταραχή που προκάλεσαν οι σφαίρες των αγνώστων και ιδιαίτερα μόλις έγινε γνωστό πως μια από τις βολίδες καρφώθηκε στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά...
, ήρθαν οι δηλώσεις των κομμάτων που καταδίκασαν το γεγονός. Παράλληλα όμως ξέσπασε και πόλεμος ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με την Κουμουνδούρου να κάνει λόγο πως πίσω από την επίθεση κρύβονται ακόμα και παρακρατικές οργανώσεις φίλιες προς τη Νέα Δημοκρατία.

Πόλεμος δηλώσεων Κεδίκογλου - Σκουρλέτη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκουγλου μόλις έγινε γνωστή η επίθεση δήλωσε «έχουμε μία συμβολική σφαίρα κατά του πρωθυπουργού». Στη συνέχεια έκανε λόγο για άλλη μία κλιμάκωση στην προσπάθεια διάχυσης του τρόμου στην κοινωνία. «Έχουμε άλλη μία κλιμάκωση στην προσπάθεια διάχυσης του τρόμου στην κοινωνία και βλέπουμε πράγματα που δεν έχουμε ξαναδεί. Να γαζώνεται με σφαίρες το γραφείο του προέδρου του κόμματος. Ζούμε επικίνδυνη κλιμάκωση και όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δεν μπορούμε να έχουμε μισόλογα και εξαιρέσεις. Δεν υπάρχει καλή και κακή πολιτική βία. Πρέπει να προσέξουν όλοι όσοι στο παρελθόν, εκθείαζαν ορισμένες μορφές κατανοητής βίας», αφήνοντας ουσιαστικά υπονοούμενα για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες με αφορμή της καταλήψεις σε Βίλα Αμαλία και Βίλα Μαρία Κάλας.

Η Κουμουδούρου όμως σήκωσε αμέσως το γάντι που πέταξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μέσω του Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος αφού χαρακτήρισε καταδικαστέα την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ, στη συνέχεια επιτέθηκε στον Σίμο Κεδίκογλου υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει η απαιτούμενη ψυχραιμία από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θέλει να εκμεταλλευτεί τα γεγονότα αυτά, υλοποιώντας μια στρατηγική έντασης και διχασμού, απαξιώνοντας παράλληλα τους κοινωνικούς αγώνες. Στοχοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ενώ συνειδητά καλλιεργεί κλίμα ενός νέου εμφυλίου.

Ο Γλέζος και οι παρακρατικοί φίλοι της ΝΔ

Ο πόλεμος ανάμεσα στη Συγγρού και την Κουμουνδούρου μεταφέρθηκε και στην αίθουσα του Κοινοβουλίου με τον ΣΥΡΙΖΑ να περνά στην αντεπίθεση και τον Μανώλη Γλέζο να αφήνει ξεκάθαρο υπονοούμενο πως πίσω από την επίθεση στα γραφεία της Νέα Δημοκρατίας μπορεί να βρίσκονται παρακρατικές οργανώσεις φίλιες προς τη Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας παράλληλα πως η Αριστερά, δεν έχει όφελος από τέτοιες ενέργειες.

Στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης σε έντονο ύφος υπογραμμίζοντας πως «ούτε ως υπονοούμενο, ούτε ως ενδεχόμενο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός ο συλλογισμός ότι επειδή επικοινωνιακά μετακινείται το κέντρο βάρους, μπορεί παρακρατικοί και φίλιες προς τη ΝΔ να βρίσκονται πίσω από την εγκληματική αυτή ενέργεια».

Δένδιας: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στοιχεία ας μας τα πει

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, ο οποίος βρίσκεται σε ανοιχτή κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ λόγω των επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ σε ΟΣΟΕ και στις καταλήψεις της Βίλας Αμαλία και της Βίλας Μαρία Κάλλας κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να διατηρήσει σιγή, γιατί δεν βοηθούν στην έρευνα ανακοινώσεις περί ψυχραιμίας και παρακρατικών οργανώσεων. Κάλεσε μάλιστα τα στελέχη του κ. Τσίπρα αν έχουν στοιχεία ας τα πουν.

Από την άλλη όμως ο κ. Δένδιας, ο οποίος βρέθηκε στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας αναφερόμενος στον κ. Γλέζο είπε πως συνιστά ένα εθνικό σύμβολο και γι αυτό δεν θα ήθελε να σχολιάσει την «απίστευτη» δήλωση του.

Κεδίκογλου σε BBC: Ακροαριστεροί αναρχικοί πίσω από την επίθεση

Και η κόντρα ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συνεχίστηκε με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να υποστηρίζει μιλώντας με δημοσιογράφο του BBC πως πίσω από την επίθεση βρίσκονται ακροαριστεροί αναρχικοί. Μάλιστα ο ανταποκριτή του BBC στην Αθήνα Μάρκ Λόουεν υποστηρίζει πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του είπε ότι υπάρχουν αποδείξεις για αυτό.

Υπονοούμενα και από τους Ανεξάρτητους Ελληνες

Συμφέροντα, που έχουν στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, την καλλιέργεια φόβου και την αποσταθεροποίηση της χώρας, βλέπουν πίσω από τα πρόσφατα κρούσματα βίας, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

«Σήμερα, που συζητείται και ψηφίζεται στη Βουλή η αντισυνταγματική παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και ασυλίας της χώρας, κάποιοι επέλεξαν να είναι πρώτο θέμα η βία. Συμφέρον έχουν εκείνοι που επιζητούν την αποσταθεροποίηση της χώρας και την καλλιέργεια του φόβου και εκείνοι που δεν θέλουν να βρίσκεται σήμερα έξω από τη Βουλή ο Ελληνικός Λαός, τις ώρες που θα ψηφίζεται η παράδοση της Ελλάδας στους δανειστές» αναφέρουν, σε ανακοίνωσή τους.

Το χρονικό της επίθεσης στο κτίριο της ΝΔ και η σφαίρα στο γραφείο του Σαμαρά

«Κόκκινος» συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ σήμανε τα ξημερώματα στις 03:00 περίπου όταν δύο άγνωστοι φορώντας κουκούλες πραγματοποίησαν επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία της Νέα Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού. Αμέσως στο σημείο έφτασε κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής και εντόπισε μία σφαίρα στο γραφείο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και μία δεύτερη στην ταράτσα του κτιρίου, ενώ σε κοντινή απόσταση από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκαν 9 κάλυκες από καλάσνικοφ.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ οι δράστες χτύπησαν το κτίριο, από το γεφυράκι που υπάρχει στον παράδρομο της λεωφόρου Συγγρού, από μία απόσταση 60- 70 μέτρων. Δύο άγνωστοι άντρες με βαρύ οπλισμό άνοιξαν πυρ στο ύψος της λεωφόρου Συγγρού 350 -τα γραφεία της ΝΔ βρίσκονται στο 340-. Συγκεκριμένα ο ένας από τους δράστες πυροβολούσε κατά του στόχου κατά ριπάς, ενώ ο δεύτερος μάζευε τους κάλυκες του όπλου. Στη συνέχεια οι δύο άγνωστοι εξαφανίστηκαν επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο όπου ήταν τουλάχιστον ένα άτομο.

Λίγη ώρα μετά την επίθεση πάντως αυτοκίνητο βρέθηκε καμμένο στο Παλαιό Φάληρο -στην οδό Φλέμινγκ και Σωκράτους- και από την ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι πρόκειται για το ΙΧ των δραστών, το οποίο όπως έγινε γνωστό το είχαν κλέψει το βράδυ από την περιοχή της Μεταμόρφωσης.

Οι αστυνομικοί πάντως υποστηρίζουν πως οι δράστες ήταν πολύ καλά οργάνωμένοι και εφάρμοσαν το σχέδιο της επίθεσης με απόλυτη πειθαρχία. Τώρα στην ΕΛ.ΑΣ περιμένουν προκήρυξη από τους δράστες για την ανάληψη της ευθύνης της επίθεσης.

Η ΕΛ.ΑΣ για την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ

Στις 03.00 ώρα περίπου, σήμερα τα ξημερώματα, άγνωστοι δράστες πυροβόλησαν, με πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov, κατά των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας, που στεγάζονται επί της Λ. Συγγρού 340 και στη συνέχεια διέφυγαν.

Από την μέχρι τώρα εξερεύνηση του χώρου έχουν βρεθεί:

μία βολίδα, η οποία διαπέρασε την τζαμαρία του 3ου ορόφου και βρέθηκε εντός του Γραφείου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά
μία βολίδα που βρέθηκε στην ταράτσα του κτιρίου
εννέα κάλυκες Kalashnikov σε νησίδα, στον παράδρομο της Λ. Συγγρού, στο ύψος του αριθμού 348.
Η αστυνομία ζητά τη συνδρομή των πολιτών για τον εντοπισμό των δραστών

Μετά την επίθεση ενεργοποιήθηκαν οι τηλεφωνικοί αριθμοί 170, 1014 και 1964 της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας προκειμένου οι πολίτες ποθ ενδεχομένως να είδαν κάτι ύποπτο να μπορούν να επικοινωνούν με την Αστυνομία.

«Παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει ή αντελήφθη οτιδήποτε στην ευρύτερη περιοχή του περιστατικού (Λεωφόρος Συγγρού, Γέφυρα Αμφιθέας, Δοϊράνης κ.λ.π), καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, όπου στην οδό Σολωμού 40 & Σωκράτους βρέθηκε καμένο αυτοκίνητο μάρκας Toyota Corolla, χρώματος γκρι-ανθρακί, να επικοινωνήσει στους παραπάνω τηλεφωνικούς αριθμούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.