Κακομαθημένοι μεγιστάνες ανταγωνίζονται για το ποιος έχει το μεγαλύτερο γιοτ

Δύο από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη απασχολούν τις τελευταίες μέρες τα διεθνή μίντια, όχι γιατί αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα λόγω κρίσης, αλλά γιατί ενώ ο κόσμος χάνεται, αυτοί κονταροχτυπιούνται για το ποιος έχει τη μεγαλύτερη θαλαμηγό στον κόσμο.

Ο λόγος για τον μεγιστάνα ιδιοκτήτη της Τσέλσι Ρόμαν Αμπράμοβιτς και τον Σεΐχη Μοχάμετ Μπιν Ρασίντ, οι οποίοι διεκδικούν με μανία τον τίτλο του κατόχου της μεγαλύτερης θαλαμηγού στον κόσμο...


Συγκεκριμένα,ο Αμπράμοβιτς διαθέτει αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο ιδιωτικό γιοτ στον κόσμο, μια θαλαμηγό μήκους 167 μέτρων. Ο Σεΐχης, θέλοντας να κλέψει τον τίτλο από τον Αμπράμοβιτς, επιδίδεται σε εργασίες επέκτασης κατά 7 μέτρα του δικού του υπέρ-γιοτ, μήκους σήμερα 162 μέτρων. Όταν το έμαθε ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, δεν έκατσε με σταυρωμένα χέρια και έστειλε για επέκταση και τη δική του θαλαμηγό.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά η βρετανική εφημερίδα Daily Mail: «Αν ήταν παιδιά, πιθανόν να τους έλεγαν ότι πρέπει επιτέλους να μεγαλώσουν. Αλλά κανείς δεν λέει στους δισεκατομμυριούχους τι να κάνουν».


H θαλαμηγός του Αμπράμοβιτς


Η θαλαμηγός του Μπιν Ρασίντ