Die Welt: Ο Παπαδήμος στη δίνη του μικροκομματισμού

Ο Παπαδήμος έχει παρασυρθεί από την δίνη του μικροκομματισμού και δεν φαίνεται να έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Αυτό υποστηρίζει η γερμανική Die Welt, σχολιάζοντας την θητεία του Έλληνα πρωθυπουργού, μέχρι στιγμής.

Όπως αναφέρει, αν και οι προσδοκίες που προκάλεσε ήταν υψηλές, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό....
, η παρουσία του πρώην αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στο "τιμόνι" της Ελλάδας, δεν πέτυχε να ξεφύγει από το κομματικό σύστημα και τις παγίδες του. 2,5 μήνες μετά οι ελπίδες έκαναν φτερά στο Βερολίνο, τις Βρυξέλλες, τη Ουάσιγκτον, αλλά και την Αθήνα, σημειώνει.

«Στην πράξη, ο απολογισμός της κυβέρνησης Παπαδήμου είναι φτωχός. Ο πρωθυπουργός πέτυχε να κάνει μικρές μεταρρυθμίσεις, όπως οι αποφάσεις τις προηγούμενης εβδομάδας για διευκόλυνση της ίδρυσης επιχειρήσεων. Σαφώς μακρύτερη είναι όμως η λίστα των μεταρρυθμίσεων που έμειναν στάσιμες», τονίζει. Αναφορά γίνεται και στις έριδες μεταξύ των κομμάτων, οι οποίες εντοπίζονται και στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού. Ούτε ο Λουκάς Παπαδήμος, σύμφωνα με την Die Welt, απέφυγε να εμπλακεί σε αυτές.

Συγκρίνοντας τον Λουκά Παπαδήμο με έναν άλλο νέο, τεχνοκράτη πρωθυπουργό, η εφημερίδα προσθέτει: «Ενώ ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μόντι επιδεικνύει ζήλο στον πολιτικό αγώνα, ο Λουκάς Παπαδήμος εμφανίζεται εμφανώς αδύναμος». Τέλος, παρά τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι ο Λουκάς Παπαδήμος χαίρει της αποδοχής του 55% των ερωτηθέντων, αυτό «δεν θα διαρκέσει πολύ, μέχρι τη στιγμή που η δυσαρέσκεια έναντι των πολλών θα φτάσει και στον έναν που βρίσκεται στην κορυφή», όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα.