μπάτμαν και μ@κ@κίες

Ελλην Φορολογούμενος
Ενώ εγώ μικρός διάβαζα για τους ήρωες που με προσωπικό κόστος αγωνιζόταν να σώσουν την ανθρωπότητα από διεστραμμένους καθηγητές , από τρελούς δικτάτορες και από την απανθρωπιά κάποιων κακών αρχοντάδων , ο γιός μου βλέπει στην τιβι μια νέα γενιά υπερηρώων. Σπουδαγμένοι στα πιο must universities της δύσης, περιτριγυρισμένοι από κουκλάρες , κάθε έξοδο τους για διασκέδαση ή για......
τσάρκα καλύπτεται από τα  δελτία ειδήσεων με έκτακτα δελτία και οι εφημερίδες κάνουν εκτενή ρεπορτάζ για τα σπίτια τους, τον τρόπο της ζωής τους  και τις διακοπές τους.
Ενώ παλιά οι ήρωες έκλεβαν από τους λίγους ,τους πλούσιους και τα μοίραζαν στους φτωχούς αυτή η νέα γενιά ηπερηρώων , κλέβει από τους πολλούς και τους φτωχούς και τα κρατάει για την πάρτη της . Αγοράζει υπερ-αυτοκίνητα, παλάτια ,γυναίκες , βουλευτές , κρατικούς λειτουργούς και ρημάζει θεσμούς , νόμους και συνειδήσεις.
Όλοι οι νέοι αυτοί ήρωες της εποχής μας εμπνέουν τους νέους  μας με καινούργια ιδανικά και αξίες .
Η πουστιά , η μπινιά , το ρίξιμο ,η λαμογιά και  η έλλειψη οποιασδήποτε ηθικής αναστολής είναι τα υπερόπλα τους . Εφόδια που αποκτιούνται στα «ευαγή» ιδρύματα που μοστράρουν στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας αξιολόγησης  (από ποιους άραγε;).
Έτσι και τα λεβεντόπαιδα τα ατίθασα, αφού τους αφαιρέθηκε το όποιο ίχνος τσίπας μπορούσαν νε έχουν , άρπαξαν τα λεφτά του κοσμάκη και τα έσπρωξαν στην Ελβετία. Κοινότυπο μεν , αλλά σίγουρα τα φράγκα δε.
Αυτά βλέπει και ο γιός μου και κατέβασε από το δωμάτιο του της αφίσες του Μεγαλέξανδρου και του Πλάτωνα και τις αντικατέστησε με τις αφίσες των νέων του ηρώων , του Αριστείδη του Φλώρου του CEO της ENERGA και του Βασίλη Μηλιώνη του CEO της HELLAS POWER. Νέα ήθη – νέα εποχή σου ερχόμαστε σούμπιτοι.

Αν σας αρέσουν οι ......καφέδες μας και  θέλετε να μαθαίνετε έγκαιρα και έγκυρα  όσα συμβαίνουν γύρω μας,  κάντε like στην σελίδα του καφενείου μας  πατώντας εδώ.