Ελπίζω να μην μας ξεχάσουν

 Γράφει ο Νίκος

Είμαι Ξενοδόχος και δραστηριοποιούμαι στο Ηράκλειο Κρήτης.

   Το Σάββατο που πέρασε ο Πρόεδρος  του Ξενοδοχειακού  Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γιώργος Τσακίρης μας  κάλεσε  να βρεθούμε όλοι οι ξενοδόχοι της Κρήτης  στο Ηράκλειο για να συζητήσουμε τα προβλήματα του κλάδου.
Χάρηκα που είδα τους συναδέλφους μου να κατακλύζουν την αίθουσα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, γεγονός που δείχνει την αγωνία όλων μας για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού. Εξελίχθηκε σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση και μάλιστα ακούσαμε την ίδρυση του πρώτου παραρτήματος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου  στο Ηράκλειο της Κρήτης. Η πρωτοβουλία του Ξ.Ε.Ε. για την καθιέρωση του «ελληνικού πρωινού» στα ξενοδοχεία με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο, αφού στη μικρή μονάδα που λειτουργώ, έχω αρχίσει εδώ και καιρό να προσφέρω πρωινό με αρκετά κρητικά προϊόντα.
Ενημερωθήκαμε για πολλά ........θέματα , τόσο από τους εκπροσώπους και τον Πρόεδρο του ΞΕΕ αλλά και από τον Υπουργό Πολιτισμού- Τουρισμού, ο οποίος μας καθησύχασε ότι τα κονδύλια για την τουριστική προβολή δεν θα κοπούν,  ότι θα ανοίξει επιτέλους το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου κ.α.. Η συζήτηση ζωντάνεψε από τις παρεμβάσεις σε έντονο ύφος συναδέλφων για τις γνωστές κακοδαιμονίες της δημόσιας διοίκησης, τις ελλειμματικές υποδομές και τις αντιπαλότητες των περιοχών.
Αλήθεια είναι ότι χρειαζόμαστε περισσότερη ψυχική επαφή και επικοινωνία με το κέντρο, αλλά και μεταξύ μας, γιατί  η ζωή μας και ο τουρισμός της Κρήτης πηγαίνει έτσι πολύ καλύτερα.
Περιμένω πάντως να μην μας ξεχάσουν και να κάνουν κάτι από αυτά που υποσχέθηκαν, γιατί διαφορετικά την επόμενη φορά θα είμαι ανάμεσα σ’ αυτούς που δεν θα ακούν και θα φωνάζουν.