Ο ΝΕΟΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ή ΛΑΟΙ στο σφαγείο !

 Γράφει ο Λεωνίδας Ορφανοδάκης

Η εκτίμηση μου είναι ότι Κανένας λαός , εκτός ίσως από τον Αμερικανικό και αυτός σε κάποιο μέτρο , δεν πρέπει να νοιώθει ασφαλείς μπροστά στον τυφώνα του τοκογλυφικού κεφαλαίου .
Επειδή τα μεγάλα  κέρδη  δεν προέρχονται πλέον από την παραγωγική διαδικασία αλλά από την τοκογλυφία, το κεφάλαιο ελάχιστα ενδιαφέρετε για τις παραγωγικές επενδύσεις και επομένως δεν ενδιαφέρεται ούτε για την αγοραστική δύναμη των πολιτών , καταναλωτών .
Η φωτογραφία με την εικόνα του υπέρβαρου χοίρου , την οποία έλαβα από φίλο και σας την στέλνω , μου ενέπνευσε αυτά που γράφω καθώς φαντάστηκα και θεωρώ πως αυτή η φωτογραφία αποδίδει την........ εικόνα , αυτού του νέου και οκνού , Τοκογλυφικού Νεοκαπιταλισμού .
 Αν δεν τον σφάξουν τα κράτη και μάλιστα σύντομα, για να ταΐσουν τους λαούς τους , υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να σκάσει από το πολύ φαΐ  και από το πάχος!!  Αν δεν τον σφάξουν όμως τα κράτη υπάρχει μία άλλη ποιο πιθανή εκδοχή . Μπορεί σύντομά , να αναγκαστούν τα κράτη με μαέστρο τον καπιταλισμό , να οδηγήσουν τούς  λαούς τους στα σφαγεία εθνικών ή εμφυλίων πολέμων . Με αυτή την παλιά συνταγή το γουρούνι θα σωθεί ξανά . Ούτε Μαρξιστής είμαι ούτε την Κασσάνδρα παριστάνω . Όσα έχω διαβάσει και την σύντομη Ιστορία που έχω βιώσει ανακαλώ στη μνήμη  μου συλλογούμαι και εικάζω .