Σ(ι)όπα, όπου νάναι θα σημάνουν οι καμπάνες!...

Γράφει ο Καφενόβιος

Τα πολύχρωμα παπαγαλάκια των τροικανών και των ντόπιων συνεργατών τους, άρχισαν να διαλαλούν την καινούρια …πραμάτεια τους: Τώρα, με την επιμήκυνση του …ζωναριού θα ξαλαφρώσουμε, θα πάρουμε βαθιές ανάσες!...
Μην παρασύρεστε! Η ελληνική τραγωδία μόλις άρχισε! Δεν διαβάσατε τι είπε ο Ιταλός σύμβουλος του Ελληνα πρωθυπουργού; Η ελληνική οικονομία θα χρειαστεί δέκα με δεκαπέντε χρόνια για να ανακάμψει, Η προσπάθεια να πεισθούν οι αγορές θα είναι μακρά και θα συνεχιστεί και μετά το 2013 και τη λήξη ισχύος του Μνημονίου!
Την επιμήκυνση της αποπληρωμής, η ΕΕ και το ΔΝΤ δεν την έκαναν φυσικά λόγω της καλής τους της καρδιάς, αλλά επειδή αυτή ήταν η μοναδική οδός για να πάρουν τα λεφτά τους. Χωρίς επιμήκυνση, απλούστατα η Ελλάδα θα είχε ήδη χρεοκοπήσει έως το 2013 και θα......... έχαναν τα λεφτά τους!
Είναι τώρα καιρός να σημάνουν οι καμπάνες, να μεγαλώσουν οι αντιστάσεις, να δυναμώσουν οι αγώνες, να συντονιστούν προσπάθειες και πολιτικές, ώστε να σταματήσουν την ευρωνεοφιλελεύθερη λαίλαπα.
Οι λαοί στα υπό διωγμόν «γουρουνάκια» (PIGS) θα πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση και να παραδίδουν μαζικά «μαθήματα» απεργιών, καταλήψεων, διαδηλώσεων και εξέγερσης, προκαλώντας ανησυχία στους ξεδιάντροπους ευρωνεοφιλελεύθερους, που για να ενισχύσουν την κυριαρχία τους, φορτώνουν τα βάρη της κρίσης και της χρεωκοπίας στα συνήθη «υποζύγια» του καζινοκαπιταλισμού.