Έκοψαν μισθούς και συντάξεις, ας φορολογήσουν και τον τζόγο

Γράφει ο Μικρός Ηρωας
Άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες για επιπλέον φορολόγηση 10% στα τυχερά παιχνίδια. Το Υπουργείο Οικονομικών υπολόγισε ότι θα μπορέσει έτσι να αντλήσει περίπου 5,5 δις ευρώ για να καλύψει κάποιες από τις μαύρες τρύπες των ταμείων.
Αυτό είναι ότι δικαιότερο θα μπορούσε να γίνει. Έκοψαν μισθούς, έκοψαν συντάξεις, μείωσαν παροχές, αλλά ο τζόγος ήταν ανέγγιχτος. Προωθούνταν μάλιστα σαν επένδυση ανάπτυξης με βάση την πρόταση για τη ρύθμιση της αγοράς παιχνιδιών και τις φωτογραφικές της διατάξεις που εξυπηρετούν πολύ γνωστά συμφέροντα.
Από τις περικοπές σε μισθούς και δώρα τα κρατικά ταμεία "κέρδισαν" μόλις 350 εκατομμύρια ευρώ δημιουργώντας παράλληλα χάος στον οικογενειακό προγραμματισμό εκατοντάδων χιλιάδων ελλήνων. Ίσως θα έπρεπε να κάνουν τον φόρο στα τυχερά παιχνίδια 15% και να σταματήσουν τις περικοπές μισθών. Όχι ότι θα πάρουν ότι περιμένουν γιατί όπως και με τους φόρους στα τσιγάρα και τα καύσιμα η «κατανάλωση» θα μειωθεί. Όμως ακόμα και αυτή η μείωση είναι υπέρ του εθνικού συμφέροντος γιατί τα ...........χρήματα αντί να πηγαίνουν στον ΟΠΑΠ και τα καζίνα θα κινηθούν προς την ετοιμοθάνατη αγορά.
Όποτε ΝΑΙ στην επιπλέον φορολόγηση όλων των τυχερών παιχνιδιών. Είναι ο μόνος τρόπος που μπορεί η πληγή του τζόγου να αποδώσει κάτι θετικό και αν μάλιστα μειωθεί η έκταση αυτής της πληγής ακόμα καλύτερα για όλους. Για να δούμε αν οι φήμες έχουν βάση ή αν τα συμφέροντα του τζόγου θα υπερισχύσουν.