Ιδού οι ένοχοι!!!

Γράφει ο Καφενόβιος

Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει το σημερινό αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο της «Ελευθεροτυπίας» για τα «φυλακισμένα 15 δισ της μεσαίας τάξης». Οργή και αγανάκτηση για τους μαθητευόμενους μάγους, που κλήθηκαν να σώσουν (τρομάρα τους,,,) τη δύσμοιρη ελληνική Οικονομία.

«Εξι μεγάλες εκκρεμότητες που στερούν από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την αγορά κεφάλαια άνω των 15 δισ. ευρώ, περιμένουν τον... υπουργό τους. Εκκρεμεί εδώ και τρεις μήνες η τυπική υπογραφή από το υπουργείο Οικονομικών του κοινοτικού δανείου 2 δισ. ευρώ που θα «πληρώσει» χρωστούμενα του ΕΣΠΑ, κυρίως προς μικρομεσαίους. Στον... δρόμο βρίσκεται και η αξιολόγηση 3.000 επενδύσεων αξίας 10 δισ. ευρώ από τον παλαιό αναπτυξιακό νόμο, ενώ πρέπει να απορροφηθούν 2 δισ. ευρώ κοινοτικών κονδυλίων μέσα σε ........
45 ημέρες, να προκηρυχθούν επιδοτήσεις και κρατικά δάνεια 1,2 δισ. ευρώ εντός του 2010 και να ψηφισθεί άμεσα ο αναπτυξιακός νόμος για να είναι λειτουργικός από το 2011».

Δεν χρειάζεται να έχει σπουδάσει κάποιος στο London School of Economics για να κατανοήσεις πως η ύφεση είναι αποτέλεσμα της έλλειψης ρευστότητας και της επενδυτικής άπνοιας και αν αυτά τα περίπου 15 δισ. ευρώ έμπαιναν στην αγορά, θα περιοριζόταν σε σημαντικό βαθμό το πρόβλημα. Θα έδινε τουλάχιστον κάποιες ανάσες.

Αν υπήρχε στοιχειώδης ευθιξία, Παπακωνσταντίνου και Κατσέλη, θα έπρεπε από το πρωί να είχαν υποβάλλει τις παραιτήσεις τους και να είχε κινηθεί η διαδικασία δίωξής τους για τα χιλιάδες λουκέτα στην αγορά και τις νέες στρατιές των ανέργων!!!