Οι Πολωνοί πωλούν τις ψήφους τους!


Πολωνοί πωλούν τις ψήφους τους στο μεγαλύτερο ιστότοπο δημοπρασιών της χώρας ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθεί την Κυριακή.
Τέτοιες συναλλαγές είναι παράνομες στην Πολωνία και εκπρόσωπος του ιστότοπου www.allegro.pl δήλωσε πως αφαιρεί τις προσφορές μόλις εμφανίζονται.

"Πράγματι, τέτοιες προσφορές εμφανίζονται στον ιστότοπό μας. Πριν από τον πρώτο γύρο των εκλογών (στις 20 Ιουνίου) είχαμε 30 προσφορές. Τις διαγράψαμε επειδή παραβιάζουν τους κανονισμούς μας και αντιβαίνουν στην πολωνική νομοθεσία", δήλωσε ο εκπρόσωπος Πάτρικ Τριζούμπιακ.
"Είχαμε μερικές προσφορές πριν από το δεύτερο γύρο, αλλά δεν μπορώ να πω πόσες. Ακόμη και σήμερα αναγκασθήκαμε να αφαιρέσουμε μια τέτοια προσφορά", πρόσθεσε.
Ο Τριζούμπιακ δήλωσε πως μερικοί χρήστες προσπάθησαν να πουλήσουν άλλα πράγματα και προσέφεραν δωρεάν την ψήφο τους......... ως μπόνους, όμως πρόσθεσε πως τέτοια τεχνάσματα αντιβαίνουν επίσης στους κανονισμούς και οι αγγελίες αφαιρέθηκαν.
Την Κυριακή οι Πολωνοί θα επιλέξουν ανάμεσα σε δύο υποψηφίους, τον Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι του κεντρώου κυβερνώντος κόμματος και τον δεξιό Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, δίδυμο αδελφό του προέδρου Λεχ Κατσίνσκι που σκοτώθηκε τον Απρίλιο σε αεροπορικό δυστύχημα.