Ο Ακης και κάποιοι ακόμη, ή οι ορδές των μεγαλόσχημων ληστών;…


Γράφει ο Καφενόβιος

Καταβεβλημένος, η σκιά του εαυτού του ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του ΠΑΣΟΚ, Ακης Τσοχατζόπουλος. Μόνος και έρημος, προσπάθησε να εξηγήσει τα ανεξήγητα, να υπερασπίσει τα ανυπεράσπιστα πολλά σπίτια του και τη μεγάλη περιουσία, που απέκτησε στα χρόνια της πολιτικής.

Αλλά, να μην τρελαθούμε…Δεν έκλεψε μόνο ο Τσοχατζόπουλος, άντε και μερικοί ακόμη, που φωτογραφίζουν οι εξεταστικές επιτροπές. Γιατί τότε οι πολιτικοί-λαμόγια θα αποτελούσαν την εξαίρεση κι όχι τον κανόνα. Και το πολιτικό μας σύστημα δεν θα ήταν ούτε διεφθαρμένο, ούτε χρεοκοπημένο.

Το επίσημο σύστημα της πολιτικής παλεύει τούτη την εποχή για τη σωτηρία του.

Οι πάντες γνωρίζουν ότι η «κάθαρση» γίνεται κατ' επιλογήν και υπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες. Όμως αυτή η διαδικασία απαξιώνει στα ......
.μάτια του κόσμου ακόμη περισσότερο το πολιτικό σύστημα, όσο τουλάχιστον ο λαός δεν βλέπει κανέναν καταχραστή του δημόσιου χρήματος να πηγαίνει στη φυλακή ή να του κατάσχεται η περιουσία που απέκτησε με τα κλοπιμαία.

Θα το επαναλάβουμε. Αν οι πολιτική ηγεσία ήθελε όντως να καθαρίσει την «κόπρον του Αυγείου» θα έπραττε το αυτονόητο: Ένα ειδικό σώμα αδιάφθορων θα ξεσκόνιζε τα πόθεν έσχες ΟΛΩΝ των πολιτικών και κυβερνητικών αξιωματούχων, από το 1981 και εντεύθεν!

Ενδεχομένως, θα αντιτείνουν κάποιοι, το αυτονόητο να καθίσταται ζητούμενο επειδή, λόγω της κρίσης, δεν υπάρχουν …διαθέσιμα κονδύλια για την ανέγερση …νέων σωφρονιστικών ιδρυμάτων!...

Ναι, αλλά το κοινό περί Δικαίου αίσθημα δεν ζητάει εκδίκηση. Ικανοποίηση αξιώνει μέσω της επιστροφής των κλεμμένων!!!

Να επιστρέψουν τα κλεμμένα οι ορδές των μεγαλόσχημων ληστών και ας κυκλοφορούν ελεύθεροι…