Κινδυνεύω να λαλήσω

Γράφει ο Λεωνίδας Ορφανουδάκης

Όπως έγραψα και χθες στο Καφενείο (Εδώ)με όλα αυτά που συμβαίνουν καθημερινά στον τόπο τελικά κινδυνεύουμε να λαλήσουμε . Εγώ τουλάχιστον το παραδέχομαι για τον εαυτό μου . Σήμερα πάλι άκουσα ότι οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας , μια τάξη συμπατριωτών μας για τους οποίους καμαρώνουμε όλοι αρνούνται να πετάξουν (επικαλούνται ψυχολογικούς λόγους , πα να πει το παίζουν τρελοί) διότι τους περιόρισαν λέει τις αποδοχές τους . Οικονομικό λοιπόν και το θέμα της προάσπισης της πατρίδας . Καλά και αν κάποτε οι άλλοι τους πληρώσουν περισσότερα ; Και αν ου μη γένοιτο χρειαστεί καμιά επιστράτευση τι θα λέει ο καθένας μας όχι εγώ δεν πάω με τόσα ! Όχι φίλοι μου οι άνθρωποι δεν είναι ούτε τρελοί ούτε απάτριδες και πρόθυμοι για θυσίες είναι όπως άλλωστε και το μεγαλύτερο μέρους του λαού . Το αίτιο είναι βαθύτερο και δεν θα κουραστώ να σας το επαναλαμβάνω πριν μας βρουν τα χειρότερα . Κύριοι της κυβέρνησης , κύριοι πολιτικοί γενικότερα , αν δεν φροντίσετε να βάλλεται φυλακή κάποιους συναδέλφους σας και να ........
φέρετε πίσω ένα σημαντικό μέρος (όσο γίνεται μεγαλύτερο) από τα κλεμμένα σας το γράφω καιρό τώρα ότι ο τόπος θα έχει κακά ξεμπερδέματα . Οι κραυγαλέες περιπτώσεις διαφθοράς πολιτικών πρέπει να βρεθεί άμεσα τρόπος να δικαστούν και να τιμωρηθούν και μάλιστα με κατεπείγουσες διαδικασίες. Είναι γενική λαϊκή απαίτηση και στο λαό προφανώς μετρώ και τους ένστολους ! Ευθύνη ασφαλώς έχετε όλοι , οι περισσότεροι ίσως μόνο επειδή ξέρατε και ο λαός το ξέρει ότι ξέρατε και εντούτοις ανεχόσαστε . Ανεχθήκατε ακόμα και να σας κουνάει ο άλλος το δάκτυλο και να σας λέει καθαρά με τον τρόπο του «εμένα βρήκατε ρε ανάμεσα σε τόσα μεγαλολαμόγια , μέσα σε τόσους με τόσα που φάγανε !» Και ο λαός καταλάβαινε και τα μάζευε και τα φύλαγε .

Δεν θέλω να το σκέπτομαι άλλο εσείς όμως κύριοι πολιτικοί σκεφτείτε το καλά , γιατί αν δεν κάνετε ότι οφείλετε είναι πλέον από βέβαιο ότι τις συνέπειές της κρίσης , δεν θα τις υποστεί τελικά μόνο ο λαός , όπως φαίνετε να νομίζετε (με τα λάπτοπς σας) . ΑΛΛΑ Όπως άλλωστε είναι και δίκαιο τελικά θα πληρώσετε και εσείς και νομίζω αρκετοί από εσάς κάτι παραπάνω .
Λεωνίδας Ορφανουδάκης