Η επικυριαρχία των «αγορών»!!!

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος


Βομβαρδιζόμενοι από τα πυρηνικά των CDSes και των SPREAD βιώνουμε αδιαμφισβήτητα μια παγκόσμια πολιτισμική κρίση. Ανθρωποκαταστροφή επί το ορθότερο. Κατά τον Kostantin Sivkov τον πρώτο αντιπρόεδρο της Μοσχοβίτικης Ακαδημίας Γεωπολιτικών θεμάτων, αποδίδεται στην δυσπλασία τού καθ’ εικόνα και ομοίωση των G8 διεθνούς δικαίου (ωστόσο μετέχει και η χώρα του στην διαμόρφωσή του), στην βάση του οποίου: Επεμβαίνουν αυτοί επιλεκτικά στην διαμάχη μεταξύ των αναπτυσσόμενων και ανεπτυγμένων χωρών αλλά και των εθνικών όπως και των υπερεθνικών τους ελίτ προκαλώντας εμφύλιους σπαραγμούς. Επιτρέπουν προκλητικά την βίαιη εισβολή της ασύδοτης ελεύθερης αγοράς στην πνευματική βάση ιστορικών πολιτισμών (συμπεριλαμβάνει και τις θρησκείες) με συνέπεια την πρόκληση αιματηρών αντιδράσεων. Ενισχύουν την αρπαγή των πλουτοπαραγωγικών πηγών ενέργειας και πέρα και πάνω απ’ όλα τάσσονται απροκάλυπτα με τις ληστρικές θέσεις των τραπεζών στον πόλεμο που αυτές έχουν ανοίξει κατά κρατών και κοινωνιών. Τρανό εγχώριο παράδειγμα γράφω εγώ ο τραπεζίτης των 47 χιλιάδων υπαλλήλων και των 47.. Σαουδαραβικών θαλασσών πετρελαίου. Προβάλλεται δια μέσου της .......
εκ του Αλλάχ επιφοιτήσεως περιούσιος ανήρ για να του παρέχεται το αναφαίρετο δικαίωμα των απεριόριστων τηλεοπτικών εμφανίσεών του, κατά την διάρκεια των οποίων αντιστάσεως μη ούσης ασκεί εκ του αυτοκρατορικού του θρόνου πολιτική κριτική!!!

Διαστάσεις καθολικής αιματοχυσίας εξ αιτίας της τραπεζικής απληστίας έχει πάρει σήμερα η εκστρατεία των τραπεζιτών κατά των λαών. Και διαπράττεται τη συνενοχή των οσφυοκαμπτών πολιτικών εκπροσώπων τους που υπακούουν πειθήνια στα κελεύσματά τους. Ανάμεσά τους και λαοί κρατών ισχυρών όπως η Γερμανία, η Γαλλία ή οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. (την τελευταία δεκαετία υπερδιπλασιάστηκαν οι άστεγοί τους). Έγινε απολύτως σαφές από τις απεγνωσμένες προσπάθειες του Ομπάμα να πάρει την υπόθεση της Αμερικανικής οικονομίας στα χέρια της κεντρικής διοίκησης,, τοποθετώντας εχθρικά την προεδρεία του απέναντι στον πανίσχυρο χρηματοπιστωτικό οργανισμό της Goldman Sachs. Φυσικά και δεν έμεινε άπραγη αυτή. Αντεπιτέθηκε εντυπωσιακά ανακοινώνοντας τα κερδοφόρα αποτελέσματα για την χρήση του έτους 2009. (περίπου 4,14 δολάρια ανά μετοχή) με την παράλληλη κυνική παραδοχή του προέδρου της «ότι αυτό σημαίνει ελεύθερη αγορά!!!». Προηγουμένως (όπως γράφεται από τον Κώστα Μπετεινάκη) είχε από τις εποπτικές αρχές των ΗΠΑ κατηγορηθεί για απάτες σε βαθμό κακουργήματος όταν διένειμε «δωράκια» τριών δις δολαρίων σε στελέχη της τα οποία προέρχονταν από την προώθηση ενός τοξικού χρηματοπιστωτικού προϊόντος. Της γνωστής σε όλους κεφαλαιοποίησης επισφαλών στεγαστικών δανείων.(subrime). Αλλά ο Αμερικανός πρόεδρος (όπως αναφέρεται στους Financial Times) δεν περιορίστηκε σε αυτά. Επέβαλε στην SEC (Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιογοράς) να εστιάσει σήμερα σε ένα εν ονόματι Αbacus 2007-ΑC1 άκρως ύποπτο επενδυτικό (sic) προϊόν που δημιούργησε η Goldman Sachs έπειτα από αίτημα του γνωστού από τον καζινοκαπιταλισμό κ. Πόλσον με το οποίο τα στοιχήματα έπεφταν βροχή στην κατηφορική τιμολόγηση της αγοράς ακινήτων..

Που και πως συνδέονται όλα αυτά με την χώρα μας; Το προφανές είναι πως αυτού του τύπου χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί καταπίνουν ως ορεκτικό την μετέωρη οικονομία μας, και πως κάπως έτσι μας μετασχημάτισαν σε μηχανισμό πυροδότησης της οικονομικής βόμβας που εξερράγη ανά χείρας των Ευρωπαίων Τραπεζιτών.. Το εισέτι αθέατο είναι, ότι ιστορικά ενός αδιέξοδου οικονομικού πολέμου όπως αυτός μεταξύ των ελίτ ( ο Γιόχαν ο Φραντς και ο Κράφτ) Ευρώπης και Αμερικής ακολουθείται από έναν στρατιωτικό. Διερωτώμαι ως εκ τούτου ρητορικά (γιατί ουδείς εχέφρων άνθρωπος θέλει να ξέρει επειδή δεν θα επιζήσει για να το μάθει) σε τι είδους στρατιωτικές επιχειρήσεις μπορεί να εμπλακούν οι δύο αυτές ήπειροι όταν η μία δια μέσου του ΝΑΤΟ ελέγχει πλήρως την άλλη στρατιωτικά; Και ως προς τα καθ’ ημάς: Που είναι όλοι όσοι ανέταξαν το .. εθνικό μας φρόνημα από του γραφικού « ανήκομεν εις την δύσιν» ως τα έπεα πτερόεντα του «ανήκομεν στην λέσχη των ισχυρών», για να μας δώσουν σήμερα μια κάποια λύση.. Από πού δηλαδή να κρατηθούμε εμείς; Μήπως από το άρθρο 28 παράγραφος 3 του συντάγματος που ευθέως και όχι ερμηνευτικά θέτει θέμα παραβίασης κυριαρχικών δικαιωμάτων εκ της εισβολής τού ΔΝΤ; Πως όμως θα διασταυρωθούμε με όλα τα λαμόγια που αφ’ ενός έκαναν το σύνταγμα αποκριάτικο χαρτοπόλεμο και αφ’ ετέρου κρύβονται σήμερα σαν τα ποντίκια πίσω από τις απρόσωπες of shore και τα λαθραία CDSes τους; Τυρί πια δεν έχουμε για να τους πιάσουμε στην φάκα.. Μας τελείωσε δυο δεκαετίες τώρα μαζί με ότι άλλο αγαθό παρήγαμε... Για να μας μείνουν τα κοινωνικά και πολιτικά απόβλητά τους..

Ευγένιος Ανδρικόπουλος

eandrik@otenet.gr