Οι απολογητές του κ........

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης

Τι να κάνουμε; Μπορούμε να κάνουμε και τίποτα άλλο αφού δεν υπάρχει άλλη λύση;
Οσο θα βαθαίνει η κρίση και ο κίνδυνος μιας πιθανής εξέγερσης θα αρχίσει να γίνεται πιο ορατός, το παραπάνω δήθεν δίλημμα θα ακούγεται ολοένα και περισσότερο από τους προπαγανδιστές δημοσιογράφους-φερέφωνα εκείνων, που στην παρέμβαση του ΔΝΤ βλέπουν τον μοναδικό σύμμαχο-προστάτη των συμφερόντων τους.
Οσο περισσότερο θα σφίγγει η θηλιά απελπισίας γύρω από το λαιμό μας, τόσο περισσότερο θα ακούμε τους απολογητές της δουλικότητάς μας να προπαγανδίζουν την μια και μοναδική λύση, που είναι το ΔΝΤ.
Εκείνοι, που μας έφεραν στο σημείο να μην έχουμε άλλη επιλογή εκτός από του να επιλέξουμε ανάμεσα στο καταστροφικό και στο δυσάρεστο, είναι οι ίδιοι, που τώρα προσπαθούν να μας πείσουν, πως για όλα τα δεινά που περνάμε και τα χειρότερα που έρχονται, εμείς και μόνο εμείς είμαστε υπεύθυνοι της επικείμενης ...........
δυστυχίας μας. Αίφνης, η ευθύνη αρχίζει να γίνεται συλλογική. Φταίμε όλοι σαν λαός. Στις επιτυχίες, στις έστω λίγες εθνικές επιτυχίες μας των τελευταίων ετών (κυρίως στον αθλητικό τομέα), οι λεγόμενοι ταγοί μας στον χώρο της πολιτικής, θρησκευτικής, πνευματικής και οικονομικής ηγεσίας διαπληκτιζόταν, σφαζόντουσαν ποιος θα μπει μπροστά να προβληθεί, να πάρει τη δόξα, έστω λίγη από την αίγλη της επιτυχίας για να ικανοποιήσει τη ματαιοδοξία του.
Που είναι αλήθεια όλοι αυτοί τώρα και τι έχουν να μας προτείνουν πέρα από το να σκύψουμε το κεφάλι και να ξυρίσουμε τα οπίσθιά μας; Που είναι όλοι εκείνοι οι καταλληλότεροι, οι εξυπνότεροι και οι ειδήμονες που τάχθηκαν να μας οδηγήσουν στην Ελλάδα του φωτεινού μέλλοντός μας;
Εχουν βάλει μπροστά τα φερέφωνά τους που το παίζουν δημοσιογράφοι και αναλυτές του Κώλου για να μας πουν ότι λένε εδώ και χιλιάδες χρόνια οι απολογητές της δουλικότητας.
Εκείνοι που έλεγαν στους δούλους και στους πληβείους της αρχαιότητας, μην ξεσηκώνεστε γιατί ή δουλεία είναι φυσικό δίκαιο και θέλημα του Θεού,
εκείνοι που τα τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς έλεγαν, σκύψτε το κεφάλι και μην ξεσηκώνεστε γιατί είναι προς το συμφέρον του γένους,
εκείνοι οι γερμανοτσολιάδες και δοσίλογοι, που τα χρόνια της κατοχής έλεγαν μην ξεσηκώνεστε γιατί θα υποστείτε τα αντίποινα των κατακτητών και προπηλάκιζαν τους αντιστασιακούς, είναι οι ίδιο ακριβώς που τώρα προπαγανδίζουν την δίχως καμία αντίσταση υποταγή στη βούληση των νέων κατακτητών μας.
Οποιος νομίζει ότι διαφέρουν από τους προηγούμενους κατακτητές σε πολλά, δεν έχουν παρά να περιμένουν τα επόμενα δυο-τρία χρόνια. Το 2010, δεν χρειάζεται να κατακτάς λαούς πάντα με τα όπλα. Σύμφωνα με τον θεωρητικό του Πολέμου, τον Κλαούζεβιτς, «πόλεμος είναι η προσπάθεια του νικητή να επιβάλει τη βούλησή του στον κατακτημένο και αυτό δεν χρειάζεται να συμβεί πάντοτε με την βία των όπλων».
Ακόμη και αυτόν τον περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας μας, οι πουλημένοι και προσκυνημένοι απολογητές του κώλου, δίχως ίχνος ντροπής, προσπαθούν να μας τον πουλήσουν σαν επιτυχία μας!!!