Τι σχέση έχει η σημερινή αδιαλλαξία των Γερμανών με το Σκοπιανό;

Γράφει ο Αλκιμος

Το VETO Καραμανλή στο Βουκουρέστι, το κραχ του Οκτώβρη (2008) και η αλλαγή προεδρίας στην Αμερική, έφεραν τα πάνω κάτω στα σχέδια των Γερμανών.

Πριν από δύο χρόνια έγραφα(*), πως θα πρέπει να ανοίξουμε τους ορίζοντες της σκέψης και να διακρίνουμε τι κρύβεται πραγματικά πίσω από το τεχνητό «μακεδονικό ζήτημα». Είχα επιχειρήσει τότε να επισημάνω, πως αυτοί που σχεδίασαν και δρομολόγησαν το ζήτημα αυτό είναι οι Γερμανοί.

Η διαπίστωση αυτή δεν είναι ούτε επιφανειακή ούτε αβάσιμη. Είναι θέμα χρόνου να αποκαλυφθούν τα σκοτεινά τους σχέδια. Θα ήταν χρήσιμο να θυμηθεί κανείς το πόσο βιαστικά γίνονταν τότε όλα (πριν και μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι το 2008), για να προλάβει να γίνει η ...........είσοδος των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, με το όνομα Μακεδονία, πριν αποχωρήσει ο Bush από την προεδρία. Ήταν τόσο φανερή η βιασύνη, που προκαλούσε κατάπληξη.

Οι Γερμανοί δεν ελέγχουν μόνο την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχουν τους δικούς τους δορυφόρους και μέσα στο κόμμα των Ρεπουμπλικάνων και άρα, επί κυβερνήσεως Bush, στο State Department.

Το VETO Καραμανλή στο Βουκουρέστι, το κραχ του Οκτώβρη (2008) και η αλλαγή προεδρίας στην Αμερική, έφεραν τα πάνω κάτω στα σχέδια των Γερμανών αναφορικά με τα Βαλκάνια. Το τι επακολούθησε είναι γνωστό σε όλους. Αν χρησιμοποιήσει κανείς ως φίλτρο αυτήν την εκδοχή, δηλαδή την γερμανική ιμπεριαλιστική παρέμβαση στις εξελίξεις, τότε θα διαπιστώσει, πως τα τελευταία γεγονότα παίρνουν άλλη διάσταση.

Δεν θα μπω στην διαδικασία να κάνω τις ερμηνείες… Αυτό το αφήνω στην ελεύθερη δικαιοδοσία των αναγνωστών, που είναι έτοιμοι να διακρίνουν την αλήθεια, και που έχουν καταφέρει να μείνουν μακριά από εμπάθειες και προκαταλήψεις. Απευθύνομαι σε ελεύθερους ανθρώπους, που δεν αρκούνται να γεμίσουν τα κενά της γνώσης και της κατανόησης με κάθε είδους σκουπίδια από την κακόβουλη παραπληροφόρηση. Σε ανθρώπους που τολμούν να δουν κάτω από την επιφάνεια.

Τι περιλαμβάνει όμως το όνομα Μακεδονία για το οποίο έχει γίνει τόσος ντόρος και έχει ξοδευτεί επίσης τόσο χρήμα από ορισμένους ώστε να κατοχυρωθεί αυτό στους Σκοπιανούς; Υπάρχει μήπως και κάτι άλλο, εκτός από τον στόχο διεκδίκησης ολόκληρης της Μακεδονίας και την έξοδο στο Αιγαίο;

Αυτό, αφήνω τον χρόνο να το σκεφτούν (και να το ψάξουν) μόνοι τους οι φίλοι αναγνώστες, και θα το συζητήσουμε σε άλλο άρθρο, σύντομα.

Ας κρατήσουμε μόνο, πως οι «άνθρωποι» των Γερμανών δεν βρίσκονται μόνο μέσα στο κόμμα των Ρεπουμπλικάνων στις ΗΠΑ αλλά, δυστυχώς, και εδώ στη χώρα μας. Θα ήταν χρήσιμο, για την έρευνα όσων ενδιαφέρονται, να πάμε λίγο πίσω και να διακρίνουμε σε ποια χρονική στιγμή άρχισαν οι αήθεις επιθέσεις των Financial Times και των γερμανικών ΜΜΕ κατά της Ελλάδας. Μήπως άρχισαν αμέσως μετά την νίκη Σαμαρά, για την αρχηγία στη Νέα Δημοκρατία; Αν ναι, τότε τι σημαίνει αυτό;

Και μια φιλική συμβουλή: Ας μη εστιάζουμε στο πρόσωπο της Άγγελα Μέρκελ… Το άτομο είναι απλά η θηλυκή εκδοχή του δικού μας «Γιωργάκη», μόνο που εκείνη είναι στρατευμένη στο …άλλο στρατόπεδο.