Το Τραγούδι της ημέρας: Leonard Cohen Live In London

Την καλημέρα μας με ένα τραγούδι από τον Simple Man Radio

Leonard Cohen Live In London

Κυριακή, μια τόσο όμορφη μέρα, μια μέρα τόσο ξεχωριστή από τις υπόλοιπες μέρες της καθημερινότητας. Της αξίζει κάτι ξεχωριστό για αυτό και θα της αφιερώσουμε ένα ξεχωριστό καλλιτέχνη.
Κύριες και κύριοι υποκλιθείτε στο μοναδικό Leonard Cohen.
Ο 75χρονος πλέον Leonard επέστρεψε στο φανατικό κοινό του μετά από μια αρκετά μακροχρόνια απουσία, για μια σειρά συναυλιών που ξεκίνησαν το 2008 και κατέληξαν στην κυκλοφορία ενός δίσκου με το τίτλο ‘Live In London’. Η ημερομηνία κυκλοφορίας του η 14 Απριλίου. Ο Leonard μετά από 5 χρόνια παραμονής του σε ένα βουδιστικό μοναστήρι στο Θιβέτ, ζώντας κι’ αυτός σαν μονάχος επέστρεψε στην κοσμική ζωή το 2005 ανακαλύπτοντας ότι ο επί 17 χρόνια μάνατζερ του είχε καταχραστεί όλη του την περιούσια.
Ο Leonard Cohen γεννήθηκε σε μια πόλη του Κεμπέκ στο Καναδά, και το 1956 κυκλοφόρησε η πρώτη συλλογή ποιημάτων του. Τα τραγούδια του είναι μια βαθιά καταγραφή της ανθρώπινης ύπαρξης και πως το πνεύμα , το σεξ, η θρησκεία και η δύναμη τη χρωματίζουν. Είναι μια τόσο μεγάλη προσωπικότητα που μόνο με τον επίσης τεράστιο Bob Dylan μπορεί να συγκριθεί στο μουσικό είδος που πρεσβεύουν. Έχει επηρεάσει και διαμορφώσει πολύ τη σημερινή μουσική αφού για χιλιάδες καλλιτέχνες ήταν το φως πάνω στο πεντάγραμμο όταν έγραφαν τις νότες των τραγουδιών τους. Έχουν καταγράφει πάνω από χίλιες διασκευές τραγουδιών του.
Πραγματικά είναι πολύ δύσκολο να επιλέξεις ένα τραγούδι για να ακούσουμε, όλα έχουν μια τόσο μοναδική μαγεία και ομορφιά και ακούγοντας αυτό το δίσκο αισθάνομαι πραγματικά άτυχος που δεν έχω παρακολουθήσει έστω μια συναυλία του για να νοιώσω από κοντά αυτή την απίστευτη ατμόσφαιρα.
Θα ακούσουμε το τραγούδι ‘The Future’.