Χωρίζει, επιτέλους, η ήρα από το στάρι στην Ελλάδα!

Γράφει ο Daemon

Τώρα είναι η ώρα κάθε ενεργού πολίτη. Τώρα που η κυβέρνηση -εντάξει, συμφωνούμε, με καθυστέρηση και κόντρα σε όσα έλεγε προεκλογικά- αποφάσισε να ανοίξει τα χαρτιά της και να φανερώσει το σχέδιό της για εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας. Έστω, εντάξει, τα πρώτα μέτρα. Όπως και νάχει το πράγμα, ΤΩΡΑ είναι η ώρα του υπεύθυνου πολίτη. Καθένας και καθεμιά από εμάς, στην πραγματικότητα έχει δυο δρόμους:

Ο πρώτος είναι ο κλασικός δρόμος της σύγκρουσης με την κυβέρνηση, για μικροκομματικούς λόγους, ή για λόγους προστασίας του συντεχνιακού συμφέροντος. Άκουσα τον κύριο Τσίπρα να λέει “την κρίση να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν”. Ωραία! Να συμφωνήσουμε, αλλά ο κ. Τσίπρας πρέπει να τους κατονομάσει. Δεν μπορεί, δηλαδή, να “πατάει” στις παθογένειες του ελληνικού κράτους, που δεν.......
μπορεί να πατάξει τη φοροδιαφυγή και να ανευθυνολογεί λέγοντας στην ουσία: “πιάστε αυτούς που δεν ξέρετε ποιοι είναι”. Το δρόμο αυτό ακολουθεί και ο πολιτικός αυτισμός που ακούει στο όνομα ΚΚΕ -κι οι οποίοι έχουν το ακαταλόγιστο, αν δεν υποχρεώνουν την κοινωνία μας να μείνει κι άλλο πίσω- αλλά και οι κρατικοδίαιτοι κομματικοποιημένοι άεργοι συνδικάλες της ΑΔΕΔΥ, που το μόνο που κάνουν είναι σε κάθε πρωτοβουλία κάθε κυβέρνησης να νομίζουν ότι είναι απόκριες και να μεταμφιέζονται σε Τσε Γκεβάρα. Απόκριες είναι, αλλά η στολή που φορούν δεν είναι του Τσε, του Χατζηαβάτη είναι.

Ο δεύτερος δρόμος είναι ο δρόμος της ευθύνης: Μπορεί να διαφωνούμε με κάποια από τα μέτρα -ομοφωνία σε τέτοια ζητήματα είναι καθαρή ουτοπία- αλλά αυτή η επιμέρους διαφωνία μας δεν μας εμποδίζει να στηρίζουμε την προσπάθεια εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας. ΝΑΙ, να τελειώνουμε με τους πενηντάρηδες συνταξιούχους. ΝΑΙ, να τελειώνουμε με την προνομιούχο φορολόγηση επιδομάτων και άλλων εισοδημάτων την οποία απολαμβάνουν οργανωμένες μειοψηφίες που βρήκαν ασθενές πολιτικό προσωπικό και κατάφεραν να κάνουν νόμο τους μύχιους πόθους τους. ΝΑΙ, να τελειώνουμε με το φασιστικό “νόμος είναι το δίκιο του…” οποιουδήποτε. Νόμος είναι αυτό που ψηφίζει η Βουλή των Ελλήνων που ΕΜΕΙΣ εκλέξαμε και, ακόμα κι αν οι νόμοι δεν μας αρέσουν, είμαστε υποχρεωμένοι να τους εφαρμόζουμε, μέχρι να πετύχουμε την αλλαγή τους.

ΤΩΡΑ είναι η ώρα που ο καθένας και η καθεμιά μας βρίσκεται ενώπιον των ευθυνών της. Γι αυτό βλέπουμε δυνάμεις μέσα στο ΠΑΣΟΚ να αντιδρούν, ενώ η Νέα Δημοκρατία στηρίζει τα μέτρα δίνοντας γενναία μαθήματα πολιτικής υπευθυνότητας. Η ελληνική κοινωνία ενώπιον της πρωτοφανούς κρίσης, ωριμάζει με γοργά βήματα. Χωρίζει, πια, η ήρα από το στάρι. Να τελειώνουμε με όσους ονειρεύονται μει τριτοκοσμική Ελλάδα, στην οποία θα εφαρμόζουν τις πολιτικές και ιδεολογικές τους ονειρώξεις, σε βάρος των επερχόμενων γενεών.

Τα Πράγματα