Παραβιάσαμε το «άσυλο» …του φουριστάν


Γράφει ο Μαγια


Μεγάλη ταραχή προκάλεσε στο …φουριστάν η ανάρτησή μας, με τίτλο «Η αντίστροφη μέτρηση για τον Φούρα....». Ισως και επειδή αιφνιδιάστηκε, δεδομένου ότι, επί μακρόν ζούσε τον …μύθο του, λόγω της σκανδαλώδους ασυλίας, που έχει εξασφαλίσει, διά του δημοτικού προυπολογισμού (!) για τα έργα και τις μέρες του, από τα τοπικά Μέσα.

Ταυτόχρονα η ανάρτησή μας έτυχε θερμής ανταπόκρισης από τους πατρινούς, καθώς εξέφραζε το κλίμα της έντονης δυσαρέσκειας, που επικρατεί στην πόλη από το αποτυχημένο πείραμα του Φούρα στον δήμο. Τα δε σχόλια –καταγγελίες= των επισκεπτών μας πως τον δήμο, ουσιαστικά, διοικούν ένας δικηγόρος, ένας δημοσιογράφος κι ένας διαφημιστής, αποτελούν κοινό μυστικό στην Πάτρα και δείχνουν την παρακμιακή λειτουργία της δημοτικής αρχής.

Ειδική αναφορά στο περιεχόμενο της ανάρτησής μας έκανε και η πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Πάτρας «Πελοπόννησος», η οποία παρότι σέβεται τους κανόνες της δεοντολογίας απέφυγε να κάνει αναφορά στο «Καφενείο».

Πάντως ήταν εμφανής η αγωνία του κειμενογράφου της να .........
.αποδώσει την πατρότητα των στοιχείων για το «βίο και την πολιτεία» του Α. Φούρα, σε «συγκεκριμένη πολιτική-δημοτική κατεύθυνση», όπως χαρακτηριστικά γράφει. Άλλωστε το κυνήγι μαγισσών ήταν ανέκαθεν η προσφιλής τακτική του Α. Φούρα. Ωστόσο είχε την προνοητικότητα να μην μπει στον πειρασμό να αντικρούσει έστω κι ένα από στοιχεία που παραθέσαμε.

Γίνεται φανερό πως όσο εξελίσσεται η αντίστροφη μέτρηση για τον Α. Φούρα, τόσο θα αποκαλύπτονται τα ποικιλώνυμα «παπαγαλάκια» του (ένας εκ των επισκεπτών μας ανέφερε στο σχόλιό του ότι, ανέρχονται σε μια ντουζίνα!..).

Η συνέχεια, πάντως, αναμένεται εξόχως ενδιαφέρουσα καθώς τα διαδικτυακά Μέσα, ούτε φιμώνονται, ούτε …μπουκώνονται.

Σ.Σ. Εκείνος ο άπληστος αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοίκησης, με ποια ιδιότητα ασχολείται με τις χρυσοφόρες μελέτες των υπόγειων γκαράζ; Μηχανικός δεν είναι. Εκτός κι αν ανακάλυψε κάτω από το κάστρο κοίτασμα με …ζαφείρια