Παγίδα θανάτου για 42χρονο καφετζή

Διαβάσαμε στη Σημερινή της Κύπρου και μακριά από μας

Οι δολοφόνοι καμούφλαραν τη φονική χειροβομβίδα με σκουπίδια.

Νέο φονικό καταγράφηκε χθες, λίγο μετά τα μεσάνυκτα, στη Λεμεσό. Θύμα είναι ο Κωστάκης Κωνσταντίνου, ιδιοκτήτης καφενείου. Νεαρή υπάλληλός του τραυματίστηκε σοβαρά.

Η ΒΟΜΒΑ

Καμουφλαρίστηκε στον υαλοθώρακα του αυτοκινήτου του

Με έναν πρωτοφανή για τα αστυνομικά χρονικά τρόπο παγίδευσαν με χειροβομβίδα το αυτοκίνητο του Κωστάκη Κωνσταντίνου, ο οποίος βρήκε ακαριαίο το θάνατο από την ισχυρή έκρηξη, ενώ τραυματίστηκε κρίσιμα γυναίκα από τη Ρουμανία που εργαζόταν στην επιχείρησή του ως γκαρσόνι και τον συνόδευε. Μια σακούλα με σκουπίδια που τοποθέτησαν πάνω στον υαλοθώρακα του αυτοκινήτου ήταν ο συνδετικός κρίκος της έκρηξης. Όταν ο Κωνσταντίνου τράβηξε τη σακούλα για να την..................
απομακρύνει και να εισέλθει στο αυτοκίνητό του, αφαιρέθηκε η περόνη ασφάλειας της χειροβομβίδας που ήταν δεμένη με σχοινί σε αυτήν και πυροδοτήθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός που εξερράγη σε μερικά δευτερόλεπτα. Η χειροβομβίδα είχε προσδεθεί και αυτή καλά πάνω στον υαλοκαθαριστήρα, ώστε να υπάρξει η ανάλογη αντίσταση και να αφαιρεθεί η ασφάλεια.


Ο Κωνσταντίνου, 42 χρονών, διατηρούσε καφενείο στην παλιά Λεμεσό κοντά στο παραλιακό μέτωπο και το Μεσαιωνικό Κάστρο, εγκαταλείπει σύζυγο που κατάγεται από το εξωτερικό και μια θυγατέρα επτά χρονών. Οι ανακριτές στρέφουν την προσοχή τους σε οικονομικής φύσεως ελατήρια και διερευνούν κάποιες πληροφορίες σχετικά με διαφορές που είχε με ανθρώπους της νύκτας. Διερευνά επίσης το ενδεχόμενο να χρωστούσε λεφτά σε άτομα που τον δάνεισαν. Όπως είπε ο βοηθός Αρχηγός Αστυνομίας Αντρέας Κρόκος, το θύμα έχει απασχολήσει στο παρελθόν την Αστυνομία σε υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών.

Η φονική έκρηξη σημειώθηκε γύρω στη 1.30 χθες τα ξημερώματα. Λίγα λεπτά προηγουμένως το θύμα είχε κλείσει το καφενείο του και μαζί με την υπάλληλό του Ειρήνα Ενάτζε, 20 χρονών, από τη Ρουμανία, κατευθύνθηκαν προς το αυτοκίνητο του Κωνσταντίνου που ήταν σταθμευμένο σε αδιέξοδο δρόμο στην περιοχή, για να αναχωρήσουν. Η εκκωφαντική έκρηξη ακούστηκε σε όλο το κέντρο της πόλης και οι πρώτοι αστυνομικοί που έτρεξαν στη σκηνή βρήκαν σε λίμνη αίματος έξω από το αυτοκίνητο, νεκρό τον ιδιοκτήτη του καφενείου και βαριά τραυματισμένη την υπάλληλό του. Μεγάλος αριθμός θραυσμάτων από την αμυντική χειροβομβίδα, αμερικανικής κατασκευής, έπληξαν τον Κωνσταντίνου σε όλο σχεδόν το σώμα και όπως είπε ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους, προκλήθηκαν πολλαπλά τραύματα που προκάλεσαν το θάνατο που ήταν ακαριαίος. Η Ενάτζε τραυματίστηκε κυρίως στο κεφάλι και λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Λευκωσίας. Η κατάσταση της υγείας της περιγράφεται κρίσιμη και υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση.




Πρωτοφανής για τα κυπριακά χρονικά


Αξιωματικός της Αστυνομίας είπε ότι ο τρόπος που ενήργησε ο δράστης, ή οι δράστες, για να πετύχουν την πυροδότηση του εκρηκτικού μηχανισμού είναι πρωτοφανής και δεν έχει καταγραφεί ποτέ στο παρελθόν στα ιστορικά του εγκλήματος στην Κύπρο. Κανείς, είπε, δεν θα μπορούσε να υποψιαστεί ότι η σακούλα με τα σκουπίδια ήταν συνδεδεμένη με την ασφάλεια της χειροβομβίδας και ότι αποτελούσε μια παγίδα. Από τη σκηνή η Αστυνομία συνέλεξε διάφορα τεκμήρια που εξετάζονται επιστημονικά μεταξύ των οποίων και τμήματα της χειροβομβίδας.