Στα «κρουαζιερόπλοια της αγάπης» το... αντίδοτο στην τουριστική κρίση

Οργια εν πλω από σκανδιναβούς και βρετανούς νεαρούς στην Αγία Νάπα

Μια νυχτερινή κρουαζιέρα στα παράλια της Αγίας Νάπας της Κύπρου, δεκάδες μπανάνες, αμφίβολης ποιότητας κοκτέιλ που σερβίρονται με... νεροπίστολα εν πλω και sailing parties φαίνεται ότι αποτελούν το μυστικό αντίδοτο στην κρίση του τουρισμού που έχει «κτυπήσει» ήδη την πόρτα της Ελλάδας και της Κύπρου. Το νέο όπλο για την αύξηση της τουριστικής κίνησης δεν διαφέρει σε τίποτα από τα summer sexy parties που διοργανώνονταν χρόνια τώρα στο Φαληράκι της Ρόδου, στη Χερσόνησο και στην Κεφαλλονιά, μόνο που αυτή τη φορά γίνεται σε... κρουαζιερόπλοια. Οι υπηρεσίες καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και τα Τμήματα Ηθών Κύπρου και Ελλάδας βρίσκονται σε συναγερμό, μετά τις πληροφορίες ότι στα «κρουαζιερόπλοια της αγάπης» προσφέρονται ατελώς ποτά, τσιγάρα και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και άλλες ουσίες. Υπολογίζεται ότι τα διαφυγόντα κέρδη ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Ο εντοπισμός των κρουαζιερόπλοιων αυτών δεν έγινε από την ΥΠΕΕ ή από την αντίστοιχη κυπριακή υπηρεσία, αλλά από τη νορβηγική εφημερίδα «VG», η οποία έστειλε δύο ρεπόρτερ της, που προσποιήθηκαν τους τουρίστες σ΄ ένα από τα πλοία αυτά, που ξεκίνησε το ταξίδι του από την Αγία Νάπα. Και τι δεν κατέγραψαν οι δύο δημοσιογράφοι. Οι φωτογραφίες που ελήφθησαν έδειξαν όργια εν πλω από σκανδιναβούς, και από βρετανούς νεαρούς, οι οποίοι πλήρωσαν 50 ευρώ ο καθένας για να συμμετάσχουν. Τα πλοιάρια αυτά δεν διαφέρουν από τα πλοιάρια που εκτελούν δρομολόγια στα ελληνικά νησιά, αλλά μόλις ανοιχτούν στο πέλαγος μετατρέπονται σε πλωτές ντίσκο, με διαγωνισμούς ανδρικού στριπτίζ, στοματικού έρωτα, κατανάλωσης μπανανών και άλλων ζαρζαβατικών σε γυμνά σώματα και κάθε άλλο που μπορεί κάποιος να φανταστεί σε ένα πάρτι που περισσότερο μοιάζει με ρωμαϊκό όργιο.

Υπάρχουν βεβαίως και κανόνες, υπό τον φόβο των τελωνιακών, φοροτεχνικών, λιμενικών και αστυνομικών αρχών. Η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε .......
ξένους υπηκόους και οι Ελλαδίτες και οι Κύπριοι αποκλείονται διά ροπάλου. Το πλήρωμα αποτελείται κυρίως από Ασιάτες, οι οποίοι διοχετεύουν τα αλκοολούχα ποτά με... νεροπίστολα και φροντίζουν να έχουν συνεχώς, σ΄ όλη τη διάρκεια της κρουαζιέρας, τους επιβάτες εν ευθυμία. Πάντως, πολλοί από τους συμμετέχοντες στις κρουαζιέρες αυτές έχουν καταγράψει σκηνές με το κινητό τους και τις έχουν ήδη ανεβάσει στο Ιnternet.

Το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο αν αναλογιστεί κάποιος ότι τα καραβάκια αυτά κάνουν σχεδόν κάθε νύκτα τα δρομολόγια ανενόχλητα, παρότι οι νορβηγικές αρχές έχουν πληροφορήσει σχετικά. Πολλοί πιστεύουν ότι ο λόγος που δεν επενέβη ακόμη το Λιμενικό στην Κύπρο (όπου ξεκινούν και καταλήγουν τα πλοιάρια) είναι επειδή κανείς δεν επιθυμεί να πληγεί ο τουρισμός. Τα κυπριακά ΜΜΕ έχουν ασχοληθεί με το ζήτημα και μάλιστα η εφημερίδα «Πολίτης», που δημοσιεύει και πιπεράτες ιστορίες και φωτογραφίες από τα όργια που συμβαίνουν εν πλω, γράφει: «Σάλος στη Νορβηγία για τα ρωμαϊκά όργια σε νυκτερινές κρουαζιέρες» και με τίτλο «Αγία Νάπα, μεγάλη η χάρη σου».