Φάκελος Ναρκωτικά (37) ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΩΝ (3ο Μέρος)


Συνεχίζουμε κατ' αποκλειστικότητα από το καφενείο την τμηματική παρουσίαση του βιβλίου του φίλου μας gianniotis.gr με τίτλο:
ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
"Τα ...εκρηκτικά που σκοτώνουν"
Πληροφορούμε τους φίλους μας ότι, το παρόν βιβλίο δεν διατίθεται προς πώληση στην ελεύθερη αγορά, καθόσον το υλικό του προορίζεται μόνο για ενήλικες αναγνώστες

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΩΝ

ΜΕΡΟΣ 3ο

Η πρώτη "αιχμαλωσία" προέρχεται από τον ίδιο τον εαυτό τους, επειδή ακριβώς δεν μπορούν να ελέγξουν το πάθος τους για τα σακατιλίκια και γίνονται δέσμιοι αυτών με όλα τα δυσάρεστα επακόλουθα.

Η δεύτερη "αιχμαλωσία" προέρχεται από τους εμπόρους ναρκωτικών, οι οποίοι χωρίς να είναι χρήστες οι ίδιοι, κρατάνε στα χέρια τους, τους άτυχους τοξικομανείς, εξασφαλίζοντάς τους τη δόση με το αζημίωτο.

Η αγοραπωλησία του θανάτου στοιχίζει πολύ ακριβά.

Η τιμή του "προϊόντος" είναι ανάλογη πολλές φορές με το μέγεθος και το βαθμό εξάρτησης του τοξικομανή.

Αυτή λοιπόν η αχαρακτήριστη συναλλαγή, δίνει τη δυνατότητα στον έμπορο να αυξήσει κατά πολύ τα οικονομικά του, και στο χρήστη να συντομεύσει όσο γίνεται τη ζωή του μέσα από πόνο, απόγνωση, απελπισία και δυστυχία.

Τη μερίδα του λέοντος στην αιχμαλωσία, τόσο του τοξικομανή, όσο και του υποψήφιου και εκκολαπτόμενου χρήστη ναρκωτικών, κατέχει μία μεγάλη μερίδα "ειδικών θεραπευτών", οι οποίοι στα πλαίσια της κακώς εννοούμενης επιστήμης τους, πουλάνε τις συνταγές των ναρκωτικών φαρμάκων δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό μία πολύ καλή και κερδοφόρα βιομηχανία πελατών.

Αυτή είναι η τρίτη και πιο επικίνδυνη αιχμαλωσία, αφού ο άτυχος αυτός νέος κρατείται στην κυριολεξία όμηρος από αυτούς τους "ειδικούς", χωρίς περιθώρια αντίδρασης.

Για να γίνουμε πιο σαφείς:

Γνωρίζετε πόσα εκατομμύρια χάπια αλλάζουν χέρια, και δια μέσου του κυκλώματος της μαύρης αγοράς καταναλώνονται ημερησίως;

Τον ακριβή αριθμό τον γνωρίζουν μόνο οι φαρμακοβιομηχανίες.

Εμείς δεν θα τον μάθουμε ποτέ.

Η τόσο μεγάλη και ανεξέλεγκτη διακίνηση χαπιών δεν είναι τυχαία.

Στηρίζεται πάνω σ' ένα βρώμικο κύκλωμα με πρωταγωνιστές από τη μία πλευρά, τους άτυχους και ανώριμους νέους και από την άλλη αυτούς, τους υποτιθέμενους θεραπευτές, αλλά ολιγοφρενείς "επιστήμονες", οι οποίοι στο βωμό του χρήματος θυσιάζουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες της νεολαίας μας, συμβάλλοντας αυτοί καθοριστικά και με τον χειρότερο τρόπο στην εξάρτηση και στην καταστροφή του άτυχου νέου.

Γνωρίζετε για τους "ντίλερς" και τους λιανοπωλητές των χαπιών;

Αυτοί είναι οι συμμέτοχοι μεγάλης μερίδας ανεγκέφαλων επιστημόνων.

Είναι οι ανεπάγγελτοι αεριτζήδες με τα χρυσά μεροκάματα που πουλάνε με δόσεις την εξάρτηση και την καταστροφή.

Είναι υποστηρικτές ενός δικού τους νόμου.

Του άγραφου νόμου της σιωπής τον οποίο επιβάλλουν στους συναλλασσόμενους με μεγάλη επιτυχία.

Είναι εκείνοι που σκοπίμως δημιουργούν κάποια φοβία στον έφηβο, για τον έχουν στο χέρι.

Είναι λάτρεις της δικιάς τους "θρησκείας".

Της εχεμύθειας.

Θύματά τους;

Οι ανώριμοι νέοι.

Αυτούς πλησιάζουν και τους υπόσχονται "ευτυχία" με ένα Hypnosedon ή ένα Artane, ανταλλάσσοντας το χαρτζιλίκι τους, μ' αυτά τα χημικά τέρατα.

Στην αρχή οι τιμές είναι καλές και προσιτές.

Με την πάροδο του χρόνου ακολουθούν ένα είδος καλπάζουσας υπερτίμησης για τα "προϊόντα" τους, ανάλογα με το βαθμό εξάρτησης του θύματος.

Στην περίπτωση αυτή το χαρτζιλίκι πλέον δεν φτάνει.

Από το σημείο αυτό αρχίζει ένας Γολγοθάς για τον ανώριμο νέο, ο οποίος αγνοώντας ενδεχομένως το τι τον περιμένει, βλέπει τις φιλοδοξίες του να φθάνουν…πιο "ψηλά".

Ανεβαίνει με γεωμετρική πρόοδο τα σκαλιά των ναρκωτικών, καταστρέφοντας πρωτίστως τον εαυτό του και κατ' επέκταση όλη του την οικογένεια, δημιουργώντας οικονομική αιμορραγία και κοινωνική περιθωριοποίηση.

Συνεχίζεται….

Επόμενο θέμα:

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ


Προηγούμενες 20 αναρτήσεις, 21, 22, 23, 24 25,26,27,28,29, 30 31, 32, 33 34 35, 36