ΚΑΦΕ-ΝΕΑ: Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων (28/11/08)

Γράφει
Ο ΘΑΜΩΝΑΣ.........28-11-08.......0600-1330.....

.....Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 02:05 σήμερα, σε πτηνοτροφική μονάδα με την επωνυμία «ΖΟYRA FARM» στην περιοχή Αμφιτρίτης, του Νομού Έβρου, προκαλώντας σημαντικές υλικές ζημιές στον εξοπλισμό και τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης. Στην κατάσβεσή της συμμετείχαν 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα. Προανάκριση διενεργεί το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

.....Ανταλλαγές πυρών, που διήρκεσαν δέκα λεπτά
, ακούστηκαν από το εσωτερικό του ξενοδοχείου Ταζ Μαχάλ, όπου οι ινδικές δυνάμεις ασφαλείας προσπαθούν να εξουδετερώσουν έναν ένοπλο ισλαμιστή, ανακοίνωσε η αστυνομία.
.....Προβληματισμό προκαλεί η κλοπή πυρομαχικών από αυστηρά φρουρούμενη αποθήκη στρατιωτικού οπλισμού σε χωριό του Έβρου, κοντά στην Αλεξανδρούπολη.

.....Στο Φανάρι έφθασε λίγο μετά τις 10:30 ο
ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, ο οποίος αργότερα στην αίθουσα της Συνόδου, αναμένεται να δώσεις εξηγήσεις για την πολύκροτη υπόθεση.

.....Υπό τον έλεγχο των ινδικών δυνάμεων
τέθηκε το ξενοδοχείο Oberoi/Trident της Βομβάης, όπως ανακοίνωσε υπεύθυνος του ινδικού Στρατού.Το Oberoi είναι υπό τον έλεγχό μας, δήλωσε ο στρατιωτικός μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης των δυνάμεων ασφαλείας στο ξενοδοχείο.

.....Toυλάχιστον 12 είναι οι νεκροί και 17 οι τραυματίες
από επίθεση καμικάζι σε σιιτικό τέμενος της Βαγδάτης κατά τη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής.Η επίθεση σημειώθηκε μία μέρα μετά την έγκριση της επίμαχης συμφωνίας ασφαλείας με τις ΗΠΑ από το ιρακινό κοινοβούλιο.

.....Ερευνες ξεκίνησαν σήμερα το πρωί στην περιοχή
της Μεσογείου όπου συνετρίβη το απόγευμα της Πέμπτης το Airbus A320, ανοιχτά του Σεν Σιπριέν στη νότια Γαλλία. Οι δύτες του γαλλικού ναυτικού θα πραγματοποιήσουν έρευνες στα συντρίμμια, τα οποία εντοπίστηκαν σε αμμώδη βυθό βάθους 35 μέτρων και σε απόσταση περίπου 7 χλμ. από την ακτή, προκειμένου να ανασύρουν τα πτώματα των πέντε θυμάτων που αγνοούνται, καθώς και επίσης και το μαύρο κουτί του αεροσκάφους. Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί μόνο δύο πτώματα, αλλά σύμφωνα με τις αρχές «δεν υπάρχει ελπίδα να ανευρεθούν επιζώντες».

.....Ληστεία σε κατάστημα της τράπεζας
Probank σημειώθηκε στις 10:10 το πρωΐ επί της οδού Σαλαμίνος 15 στο Μενίδι. Ενας άνδρας με την απειλή όπλου αφαίρεσε άγνωστο μέχρι στιγμής ποσόν από τα ταμεία και διέφυγε με μοτοσικλέτα.

.....Περίπου έξι Ισραηλινοί κρατούνται
ακόμα όμηροι στο Εβραϊκό Κέντρο, στην Βομβάη, δήλωσε ο Ισραηλινός πρέσβης στην Ινδία.

.....Ο οικονομικός διαχειριστής της Μονής Ευδόκιμος
αποκάλυψε δεύτερη κυπριακή εταιρεία που είχε «προικιστεί» με 30 εκατ. ευρώ. «Κάρφωσε» τον ηγούμενο για επαφές με τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας
.
....Οι εξελίξεις στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής
εντείνουν τις εσωτερικές αναταράξεις στην κυβέρνηση.Η κατάθεση του λογιστή μοναχού της Μονής Βατοπεδίου ο οποίος μίλησε καθαρά για συνεννοήσεις του ηγούμενου Εφραίμ και του μοναχού Αρσένιου με υπουργούς για τις μεταβιβάσεις των κτημάτων θέτει επιτακτικά πλέον το ζήτημα των πολιτικών ευθυνών. Η εξέλιξη έρχεται μία μόλις ημέρα μετά τις δηλώσεις του κ. Βαγγέλη Μειμαράκη περί πολιτικών ευθυνών στην υπόθεση Βατοπεδίου που προκάλεσαν αντιπαράθεσή του με το Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Μειμαράκης είπε καθαρά όσα οι συνάδελφοί του λένε στις κατ ιδίαν συζητήσεις τους. Εκείνος που φέρεται να είναι δυσαρεστημένος με τον κ. Μειμαράκη είναι ο κ. Γιάννης Αγγέλου ο οποίος άλλωστε εμπλέκεται στην υπόθεση. Τις συνεννοήσεις όμως με τον κ. Μειμαράκη κάνει ο κ. Βαγγέλης Αντώναρος.

1320....Περίπου 100 άνδρες των ειδικών δυνάμεων
της ταϊλανδικής αστυνομίας έφθασαν σήμερα στο διεθνές αεροδρόμιο Σουβαρναμπούμι της Μπανγκόκ, προκείμενου να κατασταλούν οι ταραχές. Οι τουρίστες που είχαν παγιδευτεί στην Ταϊλάνδη λόγω της κατάληψης των δυο αεροδρομίων της Μπανγκόκ από αντικυβερνητικούς διαδηλωτές, άρχισαν να εγκαταλείπουν τη χώρα από στρατιωτική βάση στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.