ΚΑΦΕ-ΝΕΑ: Βραδινό Δελτίο Ειδήσεων (12/11/08)


Γράφει Ο ΘΑΜΩΝΑΣ


1410
.....
Συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης θα έχουν το μεσημέρι της Τετάρτη οι εκπρόσωποι της «Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων», από την οποία θα κριθεί η συνέχιση ή μη της μαζικής απεργίας πείνας των περισσοτέρων από 5.300 κρατουμένων στις φυλακές της χώρας. Εν τω μεταξύ, την αποφυλάκιση περίπου 1.500 κρατουμένων!!! και νέες συνθήκες καλύτερης διαβίωσης, μεταχείρισης και θετικών προοπτικών για το σύνολο των κρατουμένων της χώρας πρότεινε το Κεντρικό Επιστημονικό Συμβούλιο Φυλακών στον υπουργό Δικαιοσύνης κατά τη δεύτερη ειδική συνεδρίασή του, την Τρίτη.

1430....
Το Τζάνειο Νοσοκομείο έχει κυριολεκτικά «στεγνώσει» από βασικές προμήθειες νοσοκομειακών υλικών τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων αλλά και ασθενών. Στη Μαιευτική Κλινική μάλιστα διαδραματίζονται κωμικοτραγικές σκηνές, αφού έχουν εξαφανιστεί από κει ακόμη και οι πάνες για τα νεογέννητα μωρά και οι γονείς αναγκάζονται να τις αγοράζουν από φαρμακεία και σούπερ-μάρκετ της περιοχής. Η μαία Ελένη Κοσμίδου μιλώντας στον ALPHA είπε χαρακτηριστικά ότι «είμαι μαία 25 ετών στο Τζάνειο και αυτό που έχω να πω, είναι ότι τα αποθέματα της αξιοπρέπειας έχουν τελειώσει».

1440....CNN reports..Στην πόλη Μοσούλη του βορείου Ιράκ
ένοπλοι σκότωσαν σήμερα μια γυναίκα έξω από το σπίτι της, στη συνέχεια εισέβαλαν σε αυτό, σκότωσαν την αδελφή της και τραυμάτισαν την μητέρα τους. Πριν φύγουν από το σπίτι, οι ένοπλοι τοποθέτησαν βόμβα, η οποία εξερράγη τη στιγμή που στο σπίτι έφταναν τρεις αστυνομικοί, τραυματίζοντάς τους.

kafeneio news..Το ρόλο του πρώην υπουργού
Επικρατείας Θόδωρου Ρουσόπουλου, αλλά και τις κινήσεις του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Κιλτίδη φώτισαν οι νέες καταθέσεις στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, που ερευνά το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου.Ο πρώην δήμαρχος Βιστωνίδας Βασίλης Τσολακίδης υποστήριξε ότι ο κ. Ρουσόπουλος στο ραντεβού του με φορείς της περιοχής «ήταν αρνητικός και κάθετος για το ιδιοκτησιακό που είχε τελειώσει».

....................................................................................................................................

Διαβάστε όλο το δελτίο
εδώ