Αλλοδαποί εθελοντές διά ...πάσαν νόσον!

Αγαπητοί φίλοι,

Τι είναι πάλι ετούτο εδώ που δημοσιεύθηκε στο «Έθνος» την 4η Ιουλίου?

Τι σόι ανησυχίες περί δήθεν ανύψωσης της ιδέας του εθελοντισμού έχει η κα Αφροδίτη Δελλαπόρτα?

Ποιά είναι η εν λόγω κυρία, η οποία όπως λέει προέρχεται από τον εργαστηριακό τομέα του Νοσοκομείου Κεφαλληνίας και είναι υπεύθυνη για το συγκεκριμένο πρόγραμμα?

Τι λένε στο Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου για τους ανειδίκευτους αλλοδαπούς, που τους πήγαν εκεί δήθεν για να σώσουν την κατάσταση, κάνοντας διακοπές και προσφέροντας υπηρεσίες με 95 Ευρώ το μήνα.

Αυτοί ξεπέρασαν ακόμη και το χαμηλό ρεκόρ αμοιβών των προγραμμάτων απόκτησης εργασιακής εμπειρίας (και ΟΧΙ εργασίας) STAGE!!!

Τί διάολο υπόδειγμα θέλουν να μας περάσουν άραγε με το δημοσίευμα του «Έθνους»?

Είναι άραγε αδαείς και άσχετοι κάποιοι όταν παραδέχονται ότι "…τα νοσοκομεία χρειάζονται πολύ διοικητικό προσωπικό…" ενώ την ίδια στιγμή πετάνε λάσπη στους εργαζόμενους, όταν συμπληρώνουν ότι "…σημαντικό είναι το γεγονός, ότι το προσωπικό είναι γερασμένο και δεν μιλά ξένες γλώσσες αφού κάποτε αυτές δεν ήταν αναγκαίο τυπικό προσόν…"?

Και ποιοι είναι αυτοί που πιστεύουν, ότι δήθεν όλα μπορούν να αντιμετωπισθούν από νεαρούς «ερασιτέχνες σκηνοθέτες», από τα Σκόπια ή Μακεδονία -όπως ατυχώς αναφέρθηκε ο όρος στη συνέντευξη- που καταγράφουν με βιντεάκια την κατάσταση, προσθέτοντας και μουσική στο σχετικό βίντεο?

Ή ακόμη τι σημαίνει όταν τη στιγμή που όλοι παραδέχονται ότι η Τεχνική υπηρεσία κάποιων Νοσοκομείων υπολειτουργεί, κάποιοι να θέλουν να μας δείξουν πως δήθεν μπορούν κάποια παιδιά με την επίβλεψη ενός μόνο ατόμου να βάψουν ολόκληρο το κτίριο του Νοσοκομείου, όπως μας λέει η περιώνυμη και «υπεύθυνη» κα Δελλαπόρτα?

Τέλος, καλό είναι να ερωτηθεί -ακόμη και με ερώτηση βουλευτών των κομμάτων στη Βουλή- η 6η ΥΠΕ -ως αρμόδια για την υλοποίηση του προγράμματος- και να απαντήσει εάν θεωρεί ότι η κατάσταση στα Νοσοκομεία και Κ.Υ. που εποπτεύει, μπορεί να αντιμετωπισθεί με τέτοιους τρόπους?

Απλά, στους τομείς που συνεχώς αποχωρεί το κράτος, εγκαταλείποντας ουσιαστικά τους πολίτες στο έλεος του Θεού, όλο και κάποιοι επιτήδειοι βρίσκονται και φοράνε την προβιά του εθελοντή σπεύδοντας προς βοήθεια του Μεγαλοδύναμου. Και βιάζονται να επιτελέσουν το «θεάρεστο» έργο τους, «αρμέγοντας» είτε κάποια ευρωπαικά κονδύλια είτε ακόμη και τον ίδιο τον ταλαίπωρο και πολύπαθο κοσμάκη.


Σταύρος Κυριαζής

Οικονομολόγος