Δεν "ακουμπάει" κινητά και internet η κρίση

Έντονο παραμένει το ενδιαφέρον των Ελλήνων καταναλωτών για κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές, υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας και internet.

Η οικονομική δυσπραγία, που πλήττει σχεδόν όλους τους τομείς με «πρωταθλητές» την οικοδομή και την ιδιωτική κατανάλωση, δεν «ακουμπά» τις νέες τεχνολογίες, τουλάχιστον προς το παρόν.

Αύξηση κατά 1,1% παρουσίασε ο δείκτης κύκλου εργασιών στις υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων στο Α΄ τρίμηνο του έτους σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, και έναντι αύξησης 2% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση του έτους 2007, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Στο ίδιο διάστημα, ο δείκτης κύκλου εργασιών στις υπηρεσίες πληροφορικής, σε σύγκριση με το Α΄ τρίμηνο του 2007, παρουσίασε αύξηση κατά 10,2%, έναντι αύξησης 12,3% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση του έτους 2007.

Ο δείκτης κύκλου εργασιών στις υπηρεσίες άλλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του Α΄ τριμήνου 2008, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Α΄ τριμήνου 2007, παρουσίασε αύξηση κατά 7,0%, έναντι αύξησης 18,8% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση του έτους 2007.
zougla,gr