Ολο το δραματικό παρασκήνιο της αποπομπής Σημίτη

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τις οποίες διασταυρώσαμε όλη η ιστορία έχει ως εξής:

Αρχή της εβδομάδας γίνεται σύσκεψη στη βουλή παρουσία Παπανδρέου , με την συμμετοχή των τριών κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του ΠαΣοΚ και του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής ομάδας Ρέππα, για το ζήτημα του δημοψηφίσματος σχετικά με την Ευρωσυνθήκη. Και οι τέσσερις εξέφρασαν την αντίθεση τους στον πρόεδρο για την διενέργεια δημοψηφίσματος .

Στη συνέχεια ο Παπανδρέου παίρνει μόνος του την απόφαση με την προτροπή ενός στενού κύκλου . Κοτζιάς ,Αθανασάκης , Μαριλίζα , Ραγκούσης και συνδικαλιστές.

Στη συνέχεια η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας τηλεφωνεί στον Σημίτη και του ζητάει να υπογράψει το κείμενο για το Δημοψήφισμα.
Εντονα εκνευρισμένος ο πρώην πρωθυπουργός από την απαξιωτική κατά την γνώμη του κίνηση , να μην του τηλεφωνήσει ο ίδιος ο Παπανδρέου για ένα τόσο σοβαρό θέμα , που μάλιστα είχε εκφράσει την αντίρρηση του , αλλά η γραμματέας , συντάσσει την γνωστή επιστολή , την στέλνει με τον οδηγό του στη Χαριλάου Τρικούπη και την δίνει στη δημοσιότητα.

΄Οταν ο Παπανδρέου παίρνει την επιστολή , μετά το πρώτο σοκ, λαμβάνει εισηγήσεις για άμεση διαγραφή από τον στενό γνωστό κύκλο που είναι γύρω του, προεξάρχοντος του Παπουτσή .

Η απόφαση πάρθηκε σε στενή σύσκεψη στη Χαριλάου Τρικούπη με υπέρμαχους τους συνδικαλιστες και τους Κοτζιά , Πετσάλνικο ,Παναγιωτακόπουλο και τους υπολοίπους ,Στη σύσκεψη εκφράστηκε η βεβαιότητα όλων , ότι ο Σημίτης θα παραιτηθεί και από βουλευτής , αναφέρθηκαν ακόμη και πληροφορίες ότι μέσα στον Ιούνιο θα εκδηλωθεί κίνηση αμφισβήτησης του προέδρου και έπρεπε να προλάβουν μια τέτοια κίνηση. Ακόμη εκτιμήθηκε ότι μια τέτοια κίνηση θα επανέφερε την συζήτηση στο ΠαΣοΚ στο ζήτημα του εσωτερικού εχθρού, που έχει πέραση στον σκληρό πυρήνα των οπαδών.

Τηλεφωνεί αμέσως στους λεγόμενους πρωτοκλασάτους για το θέμα . Κανείς και επιμένουμε σε αυτό δεν ήταν σύμφωνος με την διαγραφή Σημίτη.

Ετσι συντάσσεται η γνωστή επιστολή Παπανδρέου για την αποπομπή Σημίτη.