Ενα όνειρο τρελό, όνειρο απαΤΗΛΟ...

Κατά την αρχαιότητα η Τήλος ήταν γνωστή για τα αρώματά της και την ποιήτρια Ηριννα. Στη σύγχρονη ιστορία εκτός των άλλων θα μνημονεύεται ως το νησί όπου τελέστηκαν από τον δήμαρχο του νησιού, Τάσο Αλιφέρη, οι δύο πρώτοι πολιτικοί γάμοι ομόφυλων ζευγαριών, της Ευαγγελίας με την Ολγα και του Δημήτρη με τον Θεμιστοκλή, οι οποίοι είχαν φτάσει από την προηγούμενη μέρα στο νησί.

Στο πλευρό του δημάρχου, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ. Ο Γιώργος Παπανδρέου με τηλεφώνημά του δήλωσε τη συμπαραστασή του στο δήμαρχο. Για ανθρωποειδή «ζεύγη» κάνει λόγο ο Αμβρόσιος Καλαβρύτων, ήξεις αφήξεις από τον δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη.
Μάρτυρες στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο στο Μεγάλο Χωριό και ξεκίνησε στις 7.10 χθες το πρωί, ήταν μέλη των Ομοφυλοφιλικών Οργανώσεων, στελέχη του ΣΥΝ και της ΑΚΟΑ, νεολαίος του ΠΑΣΟΚ, δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Εποχή», εκπρόσωπος του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο» και κάτοικοι του νησιού. Η τελετή διήρκεσε όσο διαρκεί ένας πολιτικός γάμος. Τα ζευγάρια δεν φορούσαν την τυπική ενδυμασία γάμου, αλλά τα καθημερινά τους ρούχα.........


Διαβάστε εδώ όλο το θέμα από την ελευθεροτυπία