Το πρωτάθλημα στο Μπάσκετ βάφτηκε πάλι πράσινο

Ο θρόνος του ελληνικού μπάσκετ του ανήκει! Ο Παναθηναϊκός, απόλυτος κυρίαρχος του ελληνικού μπάσκετ, ήταν και χθες στο ΟΑΚΑ στον τελευταίο τελικό με τον Ολυμπιακό ο εαυτός του!
Με αρχή την εκπληκτική αμυντική λειτουργία, όπου για κάποια διαστήματα έβγαλε απίστευτη ενέργεια, αρχικά εξουδετέρωσε το παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» και έκτισε την απαραίτητη αυτοπεποίθηση για να αντιμετωπίσει τη (διαφόρων μορφών) ζώνη που εφάρμοσε κατά κόρον στη σειρά των τελικών ο Ολυμπιακός.
Έτσι, ήλεγξε τον ρυθμό του αγώνα και δίκαια έφθασε στο 90-76, που του έδωσε το 29ο πρωτάθλημα στην ιστορία, αυξάνοντας τη συλλογή του στα 45 τρόπαια! Έχοντας μάλιστα 10 τίτλους τα τελευταία 11 χρόνια, ενώ επί ημερών Ομπράντοβιτς (ο οποίος γνώρισε εντυπωσιακή αποθέωση ένα λεπτό πριν από τη λήξη του τελικού) στους 27 τίτλους που στόχευσε αγωνίστηκε 19 φορές στον τελικό και τις 16 ήταν ο θριαμβευτής τους!
Χθες το γήπεδο ήταν στο κατάμεστο από 18.000 οπαδούς του, οι οποίοι δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα - που δυστυχώς μια χούφτα ανόητοι, εγκλωβισμένοι στο μίσος που υπάρχει μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων λίγο έλειψε να την χαλάσουν (έξι δευτερόλεπτα πριν από την ολοκλήρωση του 40λεπτου)-