Οι βουλευτές και πάλι βολεύονται

Τη στιγμή που σε όλη την Ευρώπη συζητείται η επαναφορά του εργασιακού Μεσαίωνα, η καθιέρωση εβδομαδιαίας εργασίας 65 ωρών για όλους, οι βουλευτές μας επιχειρούν να θεσμοθετήσουν για τον εαυτό τους την εβδομαδιαία εργασία των... μόλις τριών ημερών!

Για να μην κουράζονται πολύ λοιπόν, κρίνουν σκόπιμο ότι οι συζητήσεις τους στην Ολομέλεια και τις λοιπές αίθουσες του Κοινοβουλίου θα πρέπει από τον προσεχή Οκτώβριο να διεξάγονται μόνο την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη! Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Δημήτρης Σιούφας, με αφορμή την αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής, σκέφτεται μεταξύ άλλων την τροποποίηση του άρθρου 53, παρ. 1, που αναφέρει επί λέξει ότι «η Ολομέλεια της Βουλής συνεδριάζει τρεις φορές την εβδομάδα, την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη για τη διεξαγωγή του νομοθετικού έργου και δύο φορές την εβδομάδα, τη Δευτέρα και την Παρασκευή, για την άσκηση του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Αυτό σημαίνει ότι η συντριπτική πλειονότητα των εκπροσώπων του έθνους θα φεύγουν εκτός Αθηνών με προορισμό την ιδιαίτερη πατρίδα τους από το απόγευμα ή το βράδυ της Πέμπτης και θα επιστρέφουν και πάλι στην πρωτεύουσα το πρωί ή το μεσημέρι της Τρίτης!