Ενα εκατομμύριο μάρκα στο Πασοκ

Ο Θόδωρος Τσουκάτος παραδέχθηκε ότι δέχθηκε 1 εκατ. μάρκα (δηλαδή 420.000 ευρώ) από τη Siemens, υποστήριξε όμως ότι το ποσό προσφέρθηκε για την ενίσχυση της καμπάνιας του Κινήματος και πήγε ακέραιο στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ. Οπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο κ. Τσουκάτος σε ανακοίνωσή του, ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και εν συνεχεία της εκτελεστικής γραμματείας, που μετείχε ενεργά στην οργάνωση της καμπάνιας για τις εκλογές, δέχθηκε στο γραφείο του επίσκεψη μεγαλοστελέχους της Siemens και πρόταση για οικονομική συνεισφορά στην καμπάνια του Κινήματος.
Τσουκάτος : "Μου ζητήθηκε τραπεζικός λογαριασμός στο εξωτερικό για να γίνει η μεταφορά χρημάτων. Απευθύνθηκα σε γνωστό μου πρόσωπο που ανέλαβε να διευκολύνει το ΠΑΣΟΚ χωρίς δικό του όφελος και διεκπεραίωσε τη σχετική διαδικασία. Τα χρήματα, χωρίς άλλη δική μου ανάμειξη, ήρθαν στον Τομέα Οικονομικού του ΠΑΣΟΚ, παρελήφθησαν από τους αρμόδιους του Τομέα και εισήλθαν στο ακέραιο στο ταμείο του Κινήματος. Δεν είχα ποτέ προσωπική ανάμιξη ή άλλη αθέμιτη συμμετοχή".

Σπύρος Αυγερινός ( Υπεύθ. Οικονομικών) :
Δεν γνωρίζω να ήρθε επί ημερών μου ποσό αυτού του ύψους. Δεν είχε εγγραφεί στα βιβλία του κόμματος τέτοιο ποσό, για την περίοδο του 1999.

Στο ίδιος μήκος και ο πρώην διευθυντής του οικονομικού τομέα του ΠΑΣΟΚ, Σταύρος Σουμάκης, σημειώνει ότι ουδέποτε κατατέθηκε το συγκεκριμένο ποσό στα κομματικά ταμεία.

Μαντέλης:
«Είναι εξοργιστικώς ψευδή και βαρύτατα συκοφαντικά τα δημοσιεύματα του Τύπου που με εμφανίζουν πως δήθεν εισέπραξα εκατομμύρια μάρκα από τη Siemens. Ζητώ όλα τα στοιχεία που υπάρχουν, να δοθούν στη Δικαιοσύνη, για να πράξει το καθήκον της και να αποκατασταθεί η αλήθεια».

Μείνετε στο καφενείο θα σας ενημερώνουμε πρώτα από όλους