Και μικρό κόμμα μπλεγμένο με τις Μίζες

Νέα στοιχεία-«φωτιά» έρχονται στο φως για τις χρηματοδοτήσεις της Siemens προς τα Ελληνικά κόμματα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, πρώην διαχειριστής των «μαύρων» ταμείων της Siemens μιλώντας στον συντάκτη της εφημερίδας Τάσο Τέλλογλου έκανε λόγο για τουλάχιστον 7 εκατομμύρια μάρκα, που φέρεται να κατέληξαν το 2000 από τα «μαύρα» ταμεία της Siemens σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, αλλά και ένα τρίτο μικρό κόμμα, που όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν υπάρχει σήμερα».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ράινχαρτ Σίκατσεκ κατέθεσε στις Γερμανικές Αρχές, ότι στις αρχές του 2000 κατατέθηκαν από τα «μαύρα» ταμεία της Siemens με εμβάσματα 4 εκατομμύρια μάρκα σε λογαριασμό τράπεζας της Αυστρίας και σύμφωνα με τον πρώην διαχειριστή της εταιρείας που επικαλείται ο συντάκτης του ρεπορτάζ, από εκεί μοιράστηκαν σε δύο άλλους λογαριασμούς και κατέληξαν στα δύο μεγάλα κόμματα από 2 εκατομμύρια ευρώ ενόψει των εκλογών που θα διεξαγόταν σε λίγους μήνες. Προσθέτει δε, ότι «εκείνη τη χρονιά δώσαμε και σε ένα άλλο μικρότερο κόμμα, που δεν υπάρχει σήμερα, στις 18 Δεκεμβρίου 2000, περίπου 870.000 μάρκα, μετά από υπόδειξη ενός τοπικού εταίρου μας».

Ο πρώην διαχειριστής της Siemens υποστηρίζει ακόμη, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι στις 29 Ιουνίου 2000 και αφού έγιναν οι εκλογές, η Siemens έστειλε άλλα 2 εκατομμύρια μάρκα στην εταιρεία Sandbury Investments, αναφέροντας ότι τα χρήματα αυτά «τα στέλναμε για ενίσχυση του κόμματος με το οποίο θα κάναμε δουλειές». Ο εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου ψάχνει τώρα τις διαδρομές εμβασμάτων, που σχετίζονται με το σύστημα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I. Σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, από τον Ιούλιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2004 διακινήθηκαν 3,7 εκατομμύρια ευρώ μέσω offshore εταιρειών, για να καταλήξουν σε Ελληνικά χέρια. Δύο χρηματιστές που εμφανίζονται ως παρένθετοι δικαιούχοι και ο εκπρόσωπος της εταιρείας Fairways Estates Limited όπου έφθασε 1,7 εκατομμύρια ευρώ από τα «μαύρα» ταμεία της Siemens Αλέξανδρος Λέτσας, δίνουν σήμερα εξηγήσεις στον εισαγγελέα.