Αμηχανία στο Μαξίμου για τη σκοτεινή πορεία Μπελέρη


 Σε μεγάλη αμηχανία βρέθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μετά την ερώτηση του documentonews.gr, σχετικά με την σκοτεινή πορεία του Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος το 1995 είχε συλληφθεί μαζί με άλλα 6 άτομα, με βαρύ οπλισμό στα ελληνοαλβανικά σύνορα, αλλά και εμφανιστεί σε τηλεοπτική εκπομπή του Νίκου Μιχαλολιάκου, όπως και σε εκδηλώσεις του ΛΑΟΣ.

Σημειώνεται ότι η αντιπολίτευση κατηγορεί τη ΝΔ για κομματική εργαλειοποίηση, καθώς πολλοί υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση μετατρέπει το ζήτημα με την Αλβανία σε διμερές, με μοναδικό σκοπό την αντιμετώπιση της διαρροής γαλάζιων ψηφοφόρων σε δεξιότερα κόμματα.

Όπως είπε ο κ. Μαρινάκης «δεν μιλάμε για ένα διμερές ζήτημα, αλλά για ένα ζήτημα κράτους δικαίου και σεβασμού στο τεκμήριο αθωότητας. Είναι ο νόμιμα εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, ο οποίος δεν έχει οριστεί δήμαρχος. Εμείς με αυτή την υποψηφιότητα θέλουμε να συμβολίσουμε σε αυτό το επίπεδο, την ανάγκη σεβασμού στο κράτος δικαίου, στα ανθρώπινα δικαιώματα, στο τεκμήριο αθωότητας».


«Η οικογένεια Μπελέρη στηρίζει Νέα Δημοκρατία»

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι σε «κάθε περίπτωση πολλά από αυτά που έχουν ακουστεί έχουν διαψευστεί και από τους εκπροσώπους της οικογένειάς του και ζητήματα που αφορούν το παρελθόν. Δεν είναι αυτό το βήμα για να κάνουμε πλήρη αντίκρουση. Αλλά είναι πράγματα που έχουν απαντηθεί. Εγώ γνωρίζω έχοντας μία εικόνα και μία επικοινωνία με ανθρώπους της οικογένειάς του, ότι οι άνθρωποι αυτοί αποδεδειγμένα στηρίζουν τη Νέα Δημοκρατία διαχρονικά. Αλλά το ζήτημα Μπελέρη προφανώς δεν είναι ένα θέμα κομματικό. Ο πρωθυπουργός δεν ασχολείται τώρα για πρώτη φορά με την ομογένειά μας στην Αλβανία, με τους κατοίκους της Χειμάρρας. Έχει κάνει σε ανύποπτο χρόνο επίσκεψη».


«Να μιλάμε συνολικά για το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας»

Τέλος, ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι «γενικά είναι καλό μιλώντας για το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας να μιλάμε συνολικά, να μιλάμε ισομερώς για όλους τους υποψηφίους. Κάθε υποψήφιος και κάθε υποψήφια έχει κάτι να πει ξεχωριστό».