Σε ποιων τις τσέπες πήγαν τα 15 δισ. των απευθείας αναθέσεων...

 
«Οκ. Σκέρτσος δεν μπορεί άλλο να μιλάει για fake news και για δαπάνες της πανδημίας» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καθώς μόλις 470 εκ. ευρώ από τα συνολικά 15 δις αφορούσαν έργα... και προμήθειες με τις έκτακτες διαδικασίες Covid-19.


Μάλιστα η Κουμουνδούρου ζητά εξηγήσεις από τη Νέα Δημοκρατία και θέτει τα εξής ερωτήματα «που πήγαν τα υπόλοιπα; Σε ποιες τσέπες κολλητών;»


Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ σχολιάζει δηκτικά ότι «χωρίς προηγούμενο η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος από την κυβέρνηση της ΝΔ την περίοδο 2020-2022».


«Όπως αποκαλύπτει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών, με βάση τα επίσημα στοιχεία της Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων:


Οι απευθείας αναθέσεις και κλειστοί διαγωνισμοί ξεπέρασαν τα 15 δις ευρώ.

Πάνω από 496.000 οι συμβάσεις που υπογράφηκαν σε καθεστώς απόλυτης αδιαφάνειας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ υπογραμμίζει ότι «οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Και καταδεικνύουν ότι προτεραιότητα της ΝΔ είναι να σπαταλά δημόσιους πόρους δεξιά και αριστερά σε ημέτερους, αντί να στηρίζει ουσιαστικά την κοινωνία, την Υγεία, την Παιδεία».


«Ο κ. Σκέρτσος δεν μπορεί άλλο να μιλάει για fake news και για δαπάνες της πανδημίας, καθώς μόλις 470 εκ. ευρώ από τα συνολικά 15 δις αφορούσαν έργα και προμήθειες με τις έκτακτες διαδικασίες Covid-19» αναφέρει αιχμηρά η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.


«Το ερώτημα είναι που πήγαν τα υπόλοιπα; Σε ποιες τσέπες κολλητών; Περιμένουμε εξηγήσεις» τονίζει καταληκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ...


avgi.gr