«Καρφιά» Δένδια κατά Άδωνη για ακρίβεια και εισπρακτικές...

 
Σημαντικές ειδήσεις για την κατάσταση που επικρατεί στα εσωτερικά της Νέας Δημοκρατίας έβγαλε η συνέντευξη του Νίκου Δένδια. 

Ο Υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα» εκτός του χαρτοφυλακίου του ανοίχτηκε και σε πολιτικά – «νεοδημοκρατικά» ζητήματα, τα... οποία δεν «έπαιξαν» και πολύ μες το Σαββατοκύριακο. 

Για την δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη πως «υπάρχουν δημοφιλείς υπουργοί που δεν βγήκαν μπροστά για την τραγωδία στα Τέμπη είπε: «Ο ρόλος του υπουργού Εξωτερικών δεν είναι να τσακώνεται στα τηλεοπτικά παράθυρα απέναντι στην τοξικότητα του ΣΥΡΙΖΑ, για μια τραγωδία που πρέπει να προκαλεί συντριβή σε όλους μας. Ο θεσμικός μου ρόλος επιβάλλει λίγα και μετρημένα λόγια». 

Καταλόγισε στον Υπουργό Ανάπτυξης εμμέσως ευθύνες για την ακρίβεια – κάνοντας αναφορά στην αισχροκέρδεια – σημειώνοντας: «Να ασχοληθούμε επισταμένως με τα προβλήματα που προκάλεσαν και συνεχίζουν να προκαλούν στους καταναλωτές, ιδίως στους οικονομικά αδύναμους, οι αλλεπάλληλες ανατιμήσεις λόγω των εξωγενών κρίσεων και των κερδοσκοπικών τάσεων». 

Δεν δίστασε να μιλήσει και για τα «κόκκινα δάνεια» και τους πλειστηριασμούς αναφέροντας για τις εισπρακτικές εταιρείες (αρμοδιότητα Άδωνι Γεωργιάδη): «Οφείλουμε να ασχοληθούμε και με την αποτροπή της δημιουργίας ενός νέου κύματος ‘κόκκινων’ δανείων, το οποίο προφανώς δε θα λυθεί από τη συνεχή όχληση των δανειοληπτών από τις εισπρακτικές εταιρείες, ζήτημα το οποίο παρεμπιπτόντως πρέπει να αντιμετωπιστεί».   

Τέλος, ο Νίκος Δένδιας πήρε αποστάσεις και από το προεκλογικό αφήγημα που θέλει να χτίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο δρόμο προς τις κάλπες, που δεν είναι άλλο από την «καταπολέμηση του βαθέως κράτους». 

«Δεν θα το έθετα ως προεκλογικό πρόταγμα το ζήτημα των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων. Θα τις περιέγραφα ως εθνική υπηρεσία», σημείωσε. «Θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι οι εποχές του βαθέως αντικρατισμού και της αποθέωσης των αποκρατικοποιήσεων έχουν παρέλθει», συμπληρώνει βάζοντας μπροστά μία πιο «κοινωνική» ατζέντα σε αντίθεση με την άποψη που κυριαρχεί αυτή τη στιγμή στην «γαλάζια» παράταξη...

topontiki.gr