Ανησυχητική επίθεση του Politico κατα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

0

 
Ανατριχιαστικές αναφορές σε ολοκληρωτικά καθεστώτα, από το εμβληματικό μέσο

Μία άκρως εξευτελιστική στιγμή για την Ελλάδα συνιστά η μετωπική επίθεση του Politico, ενός από τα μεγαλύτερα ΜΜΕ στον κόσμο, η οποία μάλιστα γίνεται σε ανώτατο επίπεδο.

Μέχρι πρότινος η κυβέρνηση όταν δεχόταν επιθέσεις από τα μεγάλα ΜΜΕ του εξωτερικού αναφορικά με το τεράστιο σκάνδαλο των υποκλοπών, αντιδρούσε βαφτίζοντας τους αρθρογράφους συριζαίους, φτάνοντας ακόμα και στο σημείο να βαπτίσει τον κορυφαίο δημοσιογράφο Alex Clapp, ως …Αλεξάνδρου Κλάπα με καταγωγή από το χωριό του Τσίπρα!

Σήμερα λοιπόν ήρθε η απόλυτη κλιμάκωση. Και αρθρογράφος της επιστολής που διανεμήθηκε σε δεκάδες χιλιάδες συνδρομητές, δεν είναι «κάποιος δημοσιογράφος» με «αμφιλεγόμενη καταγωγή», αλλά ο ίδιος ο διευθυντής του Politico, Τζαμίλ Αντερλίνι.

Στο σημείωμα του λοιπόν, ο Αντερλίνι Κάνει λόγο για «επαίσχυντη συμπεριφορά» και σαφέστατη αναφορά σε «ολοκληρωτικά καθεστώτα», τα οποία όπως αναφέρει, «γνωρίζει πολύ καλά».

Εκτός από τον διεθνή εξευτελισμό της Ελλάδας λόγω των πεπραγμένων της κυβέρνησης Μητσοτάκη, πρόκειται για μία άκρως ανησυχητική εξέλιξη με απρόβλεπτες συνέπειες για τα συμφέροντά μας.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της επιστολής σε μετάφραση από το ieidiseis.gr:

«Αγαπητοί αναγνώστες,

Συνήθως σε αυτό το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο προσπαθώ να συμπεριλάβω μία δόση ευγένειας και μία πρέζα από το ασεβές πνεύμα που κάνει το POLITICO τόσο ευχάριστο για ανάγνωση. Αυτή την εβδομάδα, ωστόσο, τα δύο κύρια θέματα που θέλω να επισημάνω είναι ιδιαίτερα σοβαρά.

Την Τετάρτη συμπληρώθηκαν έξι μήνες από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η ημερομηνία έτυχε επίσης να είναι η Εθνική Ημέρα της Ουκρανίας. Το επισημάναμε με έμφαση στις ανθρώπινες ιστορίες με την τελευταία δόση του έργου μας Refugee Diaries.

Το άλλο που θέλω να αναφέρω είναι η επαίσχυντη αντιμετώπιση της συναδέλφου μου και συνεργάτη του POLITICO Νεκταρίας Σταμούλη. Μια γενναία και διακεκριμένη ρεπόρτερ με έδρα την Ελλάδα, η Νεκταρία δέχθηκε χειμαρρώδη κακοποίηση αυτή την εβδομάδα. Το βιτριόλι ενθαρρύνθηκε, αν όχι υποκινήθηκε, από λανθασμένες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και ανώτερων συμβούλων της ελληνικής κυβέρνησης. Είναι σχεδόν σαν οι αρχές να αποφάσισαν να αποδείξουν το δίκιο της αναφοράς της.

Έχοντας περάσει το μεγαλύτερο μέρος της δημοσιογραφικής μου καριέρας σε ένα αυταρχικό (που τείνει να είναι ολοκληρωτικό) κράτος (την Κίνα), γνωρίζω από πρώτο χέρι τους κινδύνους και τις πιέσεις που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι που τολμούν να διαπράξουν σωστή δημοσιογραφία. Είμαι περήφανος για το έργο της Νεκταρίας, για εμάς, και καλώ την ελληνική κυβέρνηση να κάνει πολύ περισσότερα για να υποστηρίξει τις αξίες της ελευθερίας του λόγου και της ελευθερίας του Τύπου που ισχυρίζεται ότι ασπάζεται.

Τα λέμε την επόμενη εβδομάδα,

Τζαμίλ Αντερλίνι».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)