Θάνος Πλεύρης: Ένας αντιεμβολιαστής, ρατσιστής και ομοφοβικός στο υπουργείο Υγείας

0

 
Ένας πολιτικός με διχαστική ρητορική θα έπρεπε να προβληματίσει τον πρωθυπουργό που τον έκανε υπουργό Υγείας εν μέσω ανθρωπιστικής και υγειονομικής κρίσης

Όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που οφείλει να έχει ένας υπουργός Υγείας και μάλιστα εν καιρώ πανδημίας είναι σίγουρο ότι δεν τα έχει ο Θάνος Πλεύρης, η νέα επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τον νεοδιορισθέντα υπουργό Υγείας δεν τον χαρακτηρίζει η κοινωνική ευαισθησία αλλά ούτε και ανθρωπιστή τον λες. Τον λες όμως αντιεμβολιαστή, ρατσιστή και ομοφοβικό.

Όπως τότε στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν που ως βουλευτής του ΛΑΟΣ στη Βουλή διατεινόταν ότι η επιστημονική κοινότητα δεν μπορεί να πανικοβάλει τους ασθενείς με το να τους λέει να εμβολιαστούν. «Δεν είμαστε στην ιπποκράτεια ηθική που ο γιατρός μπορεί να κάνει ό,τι θέλει για το καλό του ασθενούς. Είμαστε στην φιλελεύθερη εποχή που ασθενής αποφασίζει τι θέλει να κάνει και δε θα πιέζεται».


Ο Θάνος Πλεύρης όμως δεν κρύβεται, πρόσφατα μάλιστα και σχολιάζοντας την μετάλλαξη Δέλτα που σαρώνει τη χώρα, ισχυριζόταν ότι δεν είναι ευθύνη της κυβέρνησης να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν.

«Τα εμβόλια τα έχουμε, τους στόχους θα τους πιάναμε. Το αν δε θέλει ο πολίτης να εμβολιαστεί με συγχωρείτε, δεν μπορείτε να το βάλετε ότι φταίει η κυβέρνηση θα έφταιγε αν δεν είχα τα εμβόλια. Εάν δε θέλει να εμβολιαστεί ο πολίτης, είναι ευθύνη δική μου να τον πείσω ή ο ίδιο να πάει να εμβολιαστεί;»,

Ένας πολιτικός που έχει ξεχωρίσει για τις ρατσιστικές δηλώσεις του και έχει επιδοθεί σε διχαστικές ρητορικές στην πολιτική του καριέρα, θα έπρεπε να προβληματίσει τον πρωθυπουργό, εκτός και αν αυτό τον εξυπηρετεί.

Από σήμερα ο Υπουργός Υγείας (ίσως το σημαντικότερο υπουργείο αυτή την εποχή, εξαιτίας της πανδημίας) ανέλαβε ένας πολιτικός που δήλωνε ευθαρσώς ότι δεν υπάρχει φύλαξη συνόρων χωρίς απώλειες. Πόσο πιο απλά να το πει. Δεν υπάρχει φύλαξη «αν δεν υπάρχουν νεκροί».

"Όταν είσαι εδώ δεν θα υπάρχουν κοινωνικές παροχές, δεν θα μπορείς να φας, να πιείς, δεν θα μπορείς να πας στο νοσοκομείο. […] Πρέπει να περνάνε χειρότερα -από τις χώρες τους-. Η κόλαση πρέπει να φαντάζει παράδεισος σε αυτό που θα ζουν εδώ!".

Η εκδήλωση είχε γίνει στις 10-4-2011 και το παρακάτω βίντεο είναι μάρτυρας των λεγόμενων.

Ο Θάνος Πλεύρης έχει επιδοθεί και στον ομοφοβικό λόγο όπως στην περίπτωση που ανέλαβε συνήγορος των αστυνομικών που κατηγορούνται στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου.

Όταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Γιώργος Κασίμης, είπε προς τους ενόρκους πως «είστε σε μια ιστορική δίκη», προκάλεσε την αντίδραση του συνηγόρου των αστυνομικών, που αναφώνησε «Όχι, τα Μέσα το λένε και όσοι είναι απ’ έξω».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)