WSJ: Σχέδια να εξοπλίσει την Ουκρανία έχει ετοιμάσει το Πεντάγωνο

Σχέδια για να εξοπλίσει την Ουκρανία με αντιαρματικούς πυραύλους και άλλα όπλα έχει καταστρώσει το υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, και πλέον επιζητεί την έγκριση του Λευκού Οίκου, όπως μεταδίδει η «Wall Street Journal», επικαλούμενη αμερικανούς αξιωματούχους....


Με τις μάχες ανάμεσα στις τακτικές ουκρανικές δυνάμεις και τους ρωσόφιλους αντάρτες να συνεχίζονται, οι αμερικανοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι τα όπλα που μπορούν να προσφέρουν στην Ουκρανία – τα οποία χαρακτηρίζουν αμυντικά – θα αποτρέψουν τις βλέψεις των αυτονομιστών.

Οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορούν τη Ρωσία πως εξοπλίζει και υποστηρίζει τους αυτονομιστές αντάρτες, κατηγορία που η Μόσχα απορρίπτει.


Προσπαθώντας να αποφύγει την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με τη Ρωσία, η Ουάσιγκτον έχει αποφύγει να προσφέρει βαρύ οπλισμό στην Ουκρανία, περιορίζοντας επί το πλείστον τη βοήθειά της σε εκπαίδευση και παροχή μη θανατηφόρων υλικών.

Σύμφωνα με την WSJ, Γερμανία και Γαλλία είναι ιδιαίτερα σκεπτικές για την παροχή όπλων στην Ουκρανία, λόγω ανησυχιών ότι θα βαθύνουν την κρίση στις σχέσεις με τη Ρωσία.

Ωστόσο οι πηγές της εφημερίδας είπαν ότι αναμένουν στήριξη από άλλους συμμάχους, όπως Βρετανία και οι ανατολικοευρωπαϊκές χώρες.

Πηγή: www.skai.gr