ΕΣΡ κατά Mega: Ποινή σύστασης για την ..αντικειμενικότητα του καταποντισμένου κεντρικού δελτίου ειδήσεων.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αποφάσισε την ποινή «σύστασης» στον τηλεοπτικό σταθμό Mega για παραβίαση «αντικειμενικής παρουσίασης πληροφοριών και ειδήσεων», καθώς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, το κανάλι συνέδεε έμμεσα τον ΣΥΡΙΖΑ με την επίθεση στην τράπεζα Marfin προ τριετίας, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι...

Πρόκειται για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού που προβλήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 2013, λίγες μέρες μετά τη σύλληψη των μελών της Χρυσής Αυγής. Πιο συγκεκριμένα στο δελτίο του Mega παρουσιάζονταν δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών και στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την εικόνα χωρισμένη στα δύο:

Αριστερά βρισκόταν φωτογραφία από το στέλεχος που έκανε τις δηλώσεις και δεξιά βίντεο με εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής. Κατά τη διάρκεια της δήλωσης του Νίκου Δένδια η εικόνα αρχείου στο δεξί μέρος της οθόνης άλλαξε και προβλήθηκαν σκηνές από την επίθεση στη Marfin, ενώ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης αναφερόταν στον ΣΥΡΙΖΑ και στη βία των «δύο άκρων».

Το ΕΣΡ κάλεσε σε απολογία τους υπεύθυνους του τηλεοπτικού σταθμού για παραβιάσεις του Συντάγματος περί «αντικειμενικής παρουσίασης πληροφοριών και ειδήσεων» και της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας για την «υποχρέωση των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών αληθούς, ακριβούς και όσο το δυνατόν πλήρους μετάδοσης γεγονότων» και την «υποχρέωση παρουσίασης των γεγονότων με προσοχή και αίσθημα ευθύνης».